Sportin alakertaan kokoa ja liigakokemusta - Geiger ja Tuohilampi kotkapaitaan

LIIGA / Uutinen
Tuohilampi palaa tuttuun seuraan.
Kuva © Teemu Grönroos
Vaasan Sport täydentää puolustuskalustoaan Paul Geigerillä ja Kristian Tuohilammella.

Paul Geiger ja Kristian Tuohilampi siirtyvät Sportin riveihin yksivuotisilla sopimuksilla. Molempien kontrahdeissa on lisäksi optio kaudesta 2020-2021.

Kanadalainen Geiger pelasi viime kauden EBEL-liigassa Bolzanon joukkueessa. 26-vuotias puolustaja keräsi runkosarjassa 50 ottelussa tehot 4+13, minkä lisäksi pistepussi karttui viidessä pudotuspeliottelussa yhdellä syötöllä.

Raamikas (191 cm/ 97 kg) puolustaja on pelannut urallaan myös 63 AHL ja- 60 ECHL-ottelua. 

− Geiger on iso ja vahva pelaaja, jonka vahvuudet ovat maalin edessä sekä puolustus- ja alivoimapelaamisessa, kertoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Tuohilampi siirtyy Vaasaan Porin Ässistä, jossa hän kiekkoili kaksi edelliskautta. Päättyneellä kaudella 29-vuotias puolustaja esiintyi porilaisryhmässä 54 ottelussa ja keräsi niissä tehot 1+3. Kaikkiaan HIFK-kasvatti on pelannut urallaan 158 liigaottelua.

Urallaan yli 300 Mestis-otteluakin vyölleen saanut Tuohilampi on edustanut Sportia myös aiemmin kausilla 2010-2011 ja 2013-2014.

− Tuohilampi on soturi, joka laittaa joukkueen aina etusijalle ja on valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen. Hän on meille ennalta tuttu pelaaja ja huippupersoona, joka sopii loistavasta joukkueeseen, Jämsä summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle