Sportille kolme hyökkääjävahvistusta - Hermeksen tehomies Markkula Vaasaan

LIIGA / Uutinen
Markkula pelasi vahvan kauden Mestiksessä.
Kuva © Janne Falck
Sport vahvistaa hyökkäystään kolmella uudella pelaajalla, kun Juho Liuksiala, Aaro Vidgren ja Samu Markkula siirtyvät vaasalaisryhmään.

Juho Liuksiala ja Aaro Vidgren tekivät Sportin kanssa kaksivuotiset sopimukset. Samu Markkulan sopimus on puolestaan yksivuotinen ja siihen sisältyy sekä koeaika että optio kaudesta 2020-2021.

Liuksiala ja Vidgren ovat pelanneet viime kaudet Liigaa: 23-vuotias Liuksiala siirtyy Vaasaan Ilveksestä ja 21-vuotias Vidgren Lukosta. Liuksiala teki päättyneellä kaudella 52 ottelussa tehot 11+7. Vidgren keräsi puolestaan 60 ottelussa 13 tehopistettä.

− Liuksiala on yksi Liigan nopeimmista luistelijoista ja sopii loistavasti meidän pelitapaamme. Hänellä on kova potentiaali ja halua ottaa isoja steppejä eteenpäin urallaan, kuvaili Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

− Vidgren on erittäin hyvä yleispelaaja, jolla on kova halu kehittyä ja mahdollisuus ottaa isompaa roolia täällä. Liuksialan tavoin hän sopii pelaajatyypiltään ja persoonaltaan loistavasti meille.

Jyväskyläläislähtöinen Markkula on kiekkoillut kolme viime kautta Mestiksessä Hermeksen paidassa. Päättyneellä kaudella kokkolalaisryhmän varakapteeninakin toiminut hyökkääjä oli joukkueen ykköpistemies tehtailemalla 49 ottelussa tehot 16+47. Pudotuspeleissäkin pistepussi karttui kuudessa ottelussa yhtä monella tehopisteellä.

JYP-kasvatti on pelannut urallaan kaikkiaan lähes 350 Mestis-ottelua. 25-vuotiaalla hyökkääjällä on lisäksi aiempaa liigakokemusta JYPin riveistä 18 ottelun verran.

− Mielenkiintoista nähdä Markkula Liigan vauhdissa ja väännöissä. Hän oli Mestiksessä dominoiva pelaaja, jonka pelitaidot ovat huippuluokkaa, Jämsä totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle