Sport pestasi liigahistorian toisen puolalaisen − maajoukkuekonkari Marcin Kolusz Vaasaan

LIIGA / Uutinen
Koluszilla on runsaasti kokemusta Puolan maajoukkueesta.
Kuva © Timo Savela
Sport saa alakertaansa kotimaan kaukaloissa harvemmin nähtyä väriä, kun puolalainen Marcin Kolusz siirtyy vaasalaisryhmään.

Marcin Kolusz on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Vaasan Sportin kanssa. Sopimus sisältää lisäksi kahden kuukauden koeajan.

Kolusz on pelannut viimeiset 12 kautta kotimaansa pääsarjassa. 35-vuotiaalta puolustajalta löytyy lisäksi kokemusta Tsekin ja Slovakian pääsarjoista sekä Pohjois-Amerikasta WHL-juniorisarjasta. Koluszilla on myös NHL-varaus, kun Minnesota Wild valitsi puolustajan viidennellä kierroksella kesällä 2003.

Koluszilta löytyy vyöltään myös yli 100 maaottelua Puolan paidassa. Hän on ollut useita vuosia maajoukkueen kapteeninakin.

− Tämä on kortti, joka haluttiin ehdottomasti katsoa. Olen seurannut Koluszin pelitaitoja sekä seura- että maajoukkueessa. Hän on Puolassa poikkeuksellinen pelaaja ja maajoukkueen monivuotinen luottosoturi. Hänessä on potentiaalia, jota me haluttiin, kertoi Sportin päävalmentaja Risto Dufva.

Viime kauden Kolusz kiekkoili KH GKS Katowicessa, jota alkukaudesta valmensi nykyinen Sport-luotsi Dufva. Hän iski kauden aikana 44 ottelussa tehot 8+21.

Konkaripuolustaja on vasta toinen puolalaispelaaja Suomen pääsarjatasolla. Aiemmin Suomessa on kiekkoillut hyökkääjä Mariusz Czerkawski, joka edusti Kiekko-Espoota työsulkukaudella 1994-1995.

− Olen saanut olla muutaman viime vuoden suomalaisessa valmennuksessa sekä seura- että maajoukkueessa täällä Puolassa. Risto Dufva ja Tomek Valtonen ovat esimerkillään näyttäneet, millä tavalla suomikiekkoa tehdään, ja olen erittäin innoissani siitä tavasta. On hienoa saada tämä mahdollisuus ja päästä pelaamaan todelliseen kiekkomaahan, Kolusz totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle