Sport julkaisi neljä uutta jatkosopimusta

LIIGA / Uutinen
Valtteri Viljanen jatkaa myös ensi kaudella kotkapaidassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Sportin puolustajat Valtteri Viljanen ja Victor Westermarck jatkavat ensi kaudella kotkapaidoissa. Myös maalivahdit Niko Hovinen ja Rasmus Reijola allekirjoittivat jatkosopimukset.

Vaasan Sport on onnistunut tällä kaudella puolustuspelaamisessaan. Valtteri Viljasen ja Victor Westermarckin hyvät otteet ovat poikineet heille jatkosopimukset. Molempien puolustajien sopimukset ovat yksivuotiset. 

Ässien kasvatti Valtteri Viljanen pelaa nyt kolmatta kauttaan kotkapaidoissa ja on noussut nopeasti Sportin johtavaksi kiekolliseksi puolustajaksi. Puolustaja iski viime kaudella oman piste-ennätyksensä tehoin 4+25=29. Tällä kaudella Viljanen on tehoillut 44 ottelussa pisteet 6+13=19.

Espoon Jäähongan kasvatti Victor Westermarck on pelannut urallaan vaasalaisten riveissä kaikkiaan 146 ottelua. Puolustajan kuluvaa kautta on vaivannut loukkaantumiset, mutta Westermarck on päässyt hyvin peliin mukaan runkosarjan loppupuolella. Westermarckin vahvuudet ovat puolustuspelaamisessa. Häntä voidaan käyttää myös alivoimalla.

Maalivahtikaksikko Hovinen ja Reijola jatkosopimuksiin

Sportin heikkous viime vuosina on ollut maalivahtipelissä. Tällä kaudella joukkue on kuitenkin löytänyt toimivan tandemin. Rasmus Reijolan sopimus on yksivuotinen ja Niko Hovisen kaksivuotinen.

Molemmat maalivahdit ovat antaneet tällä kaudella joukkueelle mahdollisuudet voittoon. Maalivahtikaksikko on tehnyt yhden kauden aikana Sportin seurahistoriaa Liigassa seitsemällä nollapelillä.

Varsinkin vuodenvaihteen jälkeen Hovinen on ollut yksi Liigan kuumimmista maalivahdeista ja hänen koko kauden torjuntaprosenttinsa on 92,40. Hovinen on torjunut nollat neljä kertaa tällä kaudella.

Rasmus Reijola aloitti kautensa vahvasti torjuen nollat peräti kolme kertaa putkeen, mutta loppukausi on ollut haastavampi. Torjuntaprosentti Reijolalla on 88,20.

» Lähetä palautetta toimitukselle