Sotaa avoimesti vastustava venäläispelaaja kaupattiin NHL:ssä − Nikita Zadorov siirtyy Vancouver Canucksiin

NHL / Uutinen
Nikita Zadorov (vas.) luutii jatkossa Vancouver Canucksin alakerrassa.
Kuva © Chris Tanouye/Freestyle Photo

Vancouver Canucks hankki lisää jämäkkyyttä puolustukseensa, kun se tiedotti hankkineensa Nikita Zadorovin Calgary Flamesista. Zadorovin tiedettiin olleen halukas siirrolle, sillä hän koki jäävänsä Flames-nutussa liian vähälle peliajalle.

Canucks GM Patrik Allvinin maksama hinta kovaotteisesta Zadorovista oli viidennen kierroksen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuuteen ja kolmannen kierroksen varausvuoro vuodelle 2026.

197-senttinen ja 107-kiloinen Zadorov on pelannut tällä kaudella Flamesissa 21 ottelua tehoin 1+5. Parhaalla NHL-kaudellaan 28-vuotias venäläinen on tehnyt 22 pistettä. Kokemusta taalajäiltä Zadoroville on jo kerääntynyt 11 eri kauden aikana yhteensä 588 runkosarjaottelun verran, joissa jäähypenkki on tullut miehelle tutuksi 599 minuutin kokemuksella.

Zadorov nousi kesällä otsikoihin, kun hän avoimesti kritisoi Venäjän sotatoimia Ukrainassa. Zadorov sai aiheesta valtavasti positiivisia viestejä, ja videota Zadorovin ajatuksista on katsottu YouTubessa jo 4,5 miljoonaa kertaa.

Zadorov on edelleen ainoa venäläispelaaja, joka on kotimaataan julkisesti aiheesta kritisoinut. Jo sodan alkamisen jälkeen hän kommentoi sosiaalisessa mediassa aihetta ytimekkäästi julkaisemalla kuvan, jossa luki teksti "no war". Tämän jälkeen hän ei ole Venäjällä käynyt.

– Ihmisiä pommitetaan 2 000 kilometrin päässä ja minä istuisin Moskovassa juomassa punaviiniä. Mielestäni se ei olisi moraalisesti oikein, Zadorov kommentoi tuolloin.

» Lähetä palautetta toimitukselle