Sopimusuutisia Mestiksessä: FPS:lle valmentaja Norjasta, IPK kaappasi kovia pelaajia

MESTIS / Uutinen
Eetu Randelin esittelee taitojaan IPK:ssa myös ensi kaudella.
FPS:n uusi valmentaja on pietarsaarelaislähtöinen Christer Nylund. Pelaajasopimuksia julkaisivat myös IPK, KeuPa, Hokki ja Kiekko-Vantaa.

41-vuotias Christer Nylund palaa Suomeen Norjasta, jossa on valmentanut nuoria pelaajia sekä seura- että maajoukkueissa yli kymmenen vuoden ajan. Päättyneellä kaudella Nylund valmensi Stavanger Oilersin U20-joukkueen maan mestariksi.

Nylundin aisapariksi forssalaisten vaihtopenkin taakse on pestattu Harri Kohvakka. 47-vuotias ex-maalivahti on toiminut aiemmin urallaan muun muassa LeKin apuvalmentajana Mestiksessä.

Pelaajapuolella FPS on julkaissut kaksi sopimusta alakertaansa. Vihreässä paidassa nähdään ensi kaudella maalivahti Alex Mäkelä ja puolustaja Oskari Lahtinen.

Raumalaislähtöinen Mäkelä, 22, on torjunut kiekkoja Hokissa kahden edelliskauden ajan. Ässäkasvatti Lahtinen, 22, siirtyy puolestaan Forssaan TuTosta.

IPK julkaisi ensimmäiset sopimuksensa – mukana kärkipelaajia kilpakumppaneista

Juuso Heikkilä ja Juuso Arola siirtyvät Iisalmeen. Kumpikin pelaajista on kuulunut viime kausilla Mestiksen kärkipelaajiin.

Laitahyökkääjä Heikkilä, 22, iski viime kaudella KeuPa-paidassa tehopisteet 29+29 ja sijoittui Mestiksen pistepörssissä kolmanneksi.

23-vuotias Arola sen sijaan puolusti Peliittojen riveissä kunnes siirtyi loppukaudeksi SaiPaan. Liigapelejä Arolalle kertyi tililleen Lappeenrannasta kymmenen.

Viime kauden joukkueesta IPK:ssa jatkavat ykkösvahti Eetu Randelin, puolustaja Oskari Mikkonen sekä hyökkääjät Veikka Halonen ja Aleksi Soijärvi.

Kakkosvalmentajan tontilta IPK:n pääkäskyttäjäksi siirtyvä Marko Tuomainen saa puolestaan aisaparikseen jo pidemmän aikaa KalPassa maalivahtivalmentajana toimineen Jarkko Rissasen.

Neljän kauden ajan IPK:ta koutsannut Niko Härkönen ottaa ensi kaudella komentoonsa KalPan U20-joukkueen.

Pelaaja- ja valmentajauutisia Kajaanista

Hokki aloitti joukkueensa kasaamiseen neljällä nuoren hyökkääjän jatkosopimuksella. Kvartetin kokenein pelaaja on Jiri Parviainen, joka jatkaa Hokissa yksivuotisella sopimuksella.

Kajaanilaiset solmivat sopimukset myös viime kaudella satunnaisesti Mestiksessä nähtyjen Veeti Lokan, Nooa Tuomaisen ja Samppa Kemppaisen kanssa. Juniorikolmikon sopimukset ovat kaksivuotisia.

Valmennuksessa Pasi Räsänen saa avukseen muun muassa mestaruuskaudella 2006-2007 Hokkia kaukalossa edustaneen Antti Halosen. KalPan junioreissa valmentaneen Halosen sopimus on muotoa 2+1. Halosen on tarkoitus ottaa päävalmentajan viitta harteilleen optiokaudella 2025-26.

Viime kauden apuvalmentaja Jarmo Myllys ei jatka Kajaanissa. Seura tiedotti myös, etteivät runkopelaajiin kuuluneet Risto Mattila, Oskari Siiki, Ville-Valtteri Mustonen ja Mikko-Matti Paakkola kuulu ensi kauden Hokki-miehistöön.

Maalikunkku Airo jatkaa KeuPassa

30 maalillaan runkosarjan maalikuninkuuden voittanut Joni Airo pistää lättyä pussiin KeuPa-paidassa myös ensi kaudella. 22-vuotias hyökkääjä on pelannut KeuPassa kolmen viime kauden aikana yhteensä 104 ottelua ja tehnyt niissä tehot 39+42.

Keuruulla jatkavat myös hyökkääjät Leo Ring, Tomi Mäntynen ja Atte Tiitinen.

KeuPan päävalmentajana debytoinut Sami Ryhänen saa ensi kaudelle uudeksi apuvalmentajakseen Niko Raiskion. 31-vuotias Raiskio on valmentanut aiemmin Peliitoissa sekä Suomi-sarjan Nokian Pyryssä.

Tuhkanen ja Matilainen jatkavat Vantaalla

Viime kaudella Kiekko-Vantaan runkopelaajiin kuuluneet 21-vuotiaat Oliver Tuhkanen ja Jasper Matilainen jatkavat joukkueessa myös ensi kaudella.

Oliver Tuhkanen on vantaalaisten oma kasvatti. Tuhkanen nappasi viime kaudella ison roolin lohipaitojen alakerrasta ja oli runkosarjassa joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja pistein 6+13.

Jasper Matilaiselle viime kausi oli tulokaskausi miesten sarjoissa. Laitahyökkääjä iski runkosarjassa 47 ottelussa pisteet 6+14.

Päättynellä kaudella 10. sijoittuneen Kiekko-Vantaan valmentajina jatkavat Jani Manninen ja Janne Tuunanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle