Sopimussaaga päätökseen – Marner jatkaa seuraavat kuusi vuotta Maple Leafsissa

NHL / Uutinen
Mitch Marnerista tuli rikas mies.
Kuva © Getty Images
Kuluneen kesän rajoitetuista vapaista agenteista eniten mediahuomiota saanut Mitch Marner solmi pitkän jatkosopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

Pitkään jatkunut kädenvääntö Mitch Marnerin ja Toronto Maple Leafsin kanssa tuli päätökseen Pohjois-Amerikassa perjantai-iltana. 22-vuotias kanadalaishyökkääjä jatkaa Maple Leafsin paidassa seuraavat kuusi kautta kevääseen 2025 asti.

Kokonaisarvoltaan Marnerin sopimus on vajaat 65,4 miljoonaa dollaria. Kausikohtaisena keskiarvona Marnerin sopimus vie Maple Leafsin palkkakatosta 10,893 miljoonaa dollaria. Kuitenkin seuratovereiden Auston Matthewsin (11,634 miljoonaa) ja John Tavaresin (11 miljoonaa) keskiarvopalkat kiilaavat Marnerin edelle.

Viime kaudella tehot 26+68=92 takoneesta Marnerista tuli kuitenkin toiseksi parhaiten palkattu laitahyökkääjä NHL:ssä New York Rangersin Artemi Panarinin jälkeen. Kaikista NHL-pelaajista Marnerin palkka on seitsemänneksi suurin.

Kommentti:

Marnerin jatkosopimus oli hyvä asia pelaajalle itselleen, seuralle ja faneille. Suurin häviäjä on hyvin torontolaiskeskeinen kanadalainen kiekkomedia, joka ei voi enää pyörittää pitkään nähtyä sopimusshow'ta tämän ja William Nylanderin viime vuoden tapauksen tyyliin.

Toivon mukaan keskittyminen siirtyy nyt siihen, mihin se kuuluu, eli kaukaloon. Marner on ehdottomasti saamansa rahan arvoinen, ei kahta sanaa. Hän ei kuitenkaan ole yhtä arvokas pelaaja kuin yli 11 miljoonan arvoinen Matthews, ja siksi Maple Leafsille voidaan laittaa sulka hattuun nyt sorvatusta halvemmasta sopimuksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle