Sopimus tehty: Valeri Nitšuškin jatkaa Colorado Avalanchessa pitkään

NHL / Uutinen
Valeri Nitšuškinin mennyt kausi Colorado Avalanchessa toi Stanley Cupin.
Kuva © Getty Images
Venäläishyökkääjä solmi kahdeksan vuoden jatkosopimuksen. Avalanche sorvasi jatkosopimuksen myös veteraanihyökkääjä Andrew Coglianolle.

Menneellä kaudella Stanley Cupin voittanut Colorado Avalanche on tehnyt Valeri Nitšuškinin kanssa kahdeksan vuoden sopimuksen. Kontrahtia voidaan pitää hyökkääjälle todellisena tilipäivänä, sillä se moninkertaistaa Nitšuškinin aiemmat ansiot. Sopimus on kokonaisarvoltaan 49 miljoonaa dollaria, ja se takaa hyökkääjälle 6,125 miljoonan dollarin kausiansiot.

27-vuotiaalle venäläishyökkääjälle mennyt NHL-kausi oli pisteiden valossa uran paras. Runkosarjassa 62 otteluun syntyi 52 tehopistettä (25+27). Pudotuspeleissä Nitšuškin pelasi 20 ottelua tehoin 9+6=15.

− Valerin pitkä jatkosopimus oli meille ensisijainen tavoite, koska hän olisi ollut yksi halutuimmista hyökkääjistä vapailla markkinoilla, sanoi Avalanchen kiekkotoimintojen johtaja Joe Sakic seuran tiedotteessa.

Nitšuškin on alun perin Dallas Starsin ykköskierroksen varaus, mutta seura osti pelaajan sopimuksen ulos kauden 2018–19 jälkeen, ja hyökkääjä siirtyi Avalanchen riveihin. Yhteensä hän on pelannut NHL:ssä 405 runkosarjaottelua tehopistein 71+103=174. Pudotuspelejä venäläiselle on kertynyt 62 tehoin 13+11=24.

Avalanche kiinnitti ensi kaudeksi myös toisen mestaruusjoukkueensa runkopelaajista, kun Andrew Cogliano allekirjoitti yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen. Yli 1 000 runkosarjaottelun veteraani tienaa ensi kaudesta 1,25 miljoonaa dollaria. 

Cogliano kunnostautui pudotuspeleissä erityisesti alivoimalla, ja hän kellottikin Avalanche-hyökkääjistä toiseksi eniten alivoimajääaikaa. 35-vuotias konkari keräsi 16 pudotuspeliottelussa myös tehot 3+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle