Soittoja Liigalle Jokereista? Kalervo Kummola ärähti: "Oliko sinulla jotain muita kysymyksiä?"

LIIGA / Uutinen
Kalervo Kummolalla on historiaa Jokerien omistajana ja hallituksen jäsenenä.
Kuva © Topi Lainio

Maanantaina julkaistussa Ylen Urheiluhullut-podcastin jaksossa vieraana ollut Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esihenkilö Vesa Rantanen kertoi julkisuuteen uutena asiana, että Suomen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Kalervo Kummola olisi myös ollut Jokerien apuna yhteydessä Liigaan.

Keskustelun asiayhteys liittyi Jokerien entisen omistajan Harry Harkimon sanomisiin, jonka mukaan hän ei ole poikansa Joel Harkimon Team Jokerit -hankkeessa vaikuttamassa taustalla.

– Miksi sitten Harry soittelet Liigan ja kyselet, miten tämä prosessi voisi edetä? Ja miksi 15 minuuttia sen jälkeen sinne soittaa Kummola samalla asialla?, Rantanen kyseenalaisti Ylen Urheiluhulluissa.

Kummola on erittäin vaikutusvaltainen henkilö suomalaisessa urheilussa ja jääkiekossa, vaikka hänellä ei enää olekaan aktiivirooleja aiempaan tapaan. Kummola on lajiliiton entinen pitkäaikainen puheenjohtaja, Kansainvälisen jääkiekkoliitoon IIHF:n entinen pitkäaikainen varapuheenjohtaja sekä Jääkiekkosäätiön istuva puheenjohtaja. 

Kun Kummolalta kysyy, onko hän soittanut Liigan keskustoimistolle Jokereihin liittyvistä asioista, hän vaikuttaa närkästyvän.

– Höpö höpö, en ole mihinkään soittanut! En ole soittanut Liigaan mistään asiasta, oliko sinulla jotain muita kysymyksiä?, Kummola murahti.

Kummolalla ja Harkimolla on yhteistä historiaa Jokereista. Jokerit omistanut Kummola houkutteli Harkimon 1980-luvun lopulla seuran toimintaan mukaan. Harkimo osti Jokerien osake-enemmistön vuonna 1991, minkä myötä Kummolan rooli seurassa pieneni.

Kummolalla oli myös merkittävä rooli, kun Jokerit sai Jääkiekkoliitolta luvan siirtyä Liigasta KHL:ään vuonna 2013. Kummola on jälkikäteen kertonut katuneensa päätöstä.

Nyt Jokerien paluuta Liigaan Kummola on tukenut julkisuudessa vahvasti. Viime kesänä hän oli Iltalehdessä sitä mieltä, että Jokerit pitäisi saada Liigaan kaudelle 2023–2024, vaikka seura ei olisi saanut liigalisenssihakemustaan läpi silloiseen takarajaan mennessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle