Slovakian debytanttimaalarit upottivat Italian

MAAJOUKKUE / Uutinen
Adam Sýkora vei MM-uransa ensimmäisellä täysosumalla Slovakian 2-0-johtoon Italiaa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Slovakia hallitsi kenttätapahtumia Italiaa vastaan selvästi, vaikka 3−1-loppulukemat tasaiset olivatkin. Ottelussa nähtiin kaksi MM-uran avausmaalia, kun Slovakian Adam Sýkora ja Alex Tamasi heiluttivat maaliverkkoja.

Slovakia hallitsi kenttätapahtumia avauserässä varsin selvästi. Ottelun avausmaalin se iski erän puolivälissä, kun liigakaukaloistakin tuttu Michal Krištof iski maalinedustalta lukemat 1-0:aan. Samuel Takáčilla oli kahteenkin otteeseen loistosauma lisätä johtoa, mutta Andreas Bernard pysäytti sekä läpiajon että kiekonriiston seurauksena tulleen röyhkeän maalille nousun.

Erä näytti jo menevän 1−0-lukemissa erätauolle, mutta Slovakia iski vielä viimeisellä hetkellä hieman kuin salama kirkkaalta taivaalta. TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovský pelasi laidalta nousevalle Adam Sýkoralle, joka kiskaisi kiekon verkon perille vain kuusi sekuntia ennen taukosummeria. Maali oli 17-vuotiaalle hyökkääjälle MM-uran ensimmäinen.

Italia tuli toiseen erään huomattavasti paremmin kuin ensimmäiseen. Erän alun ylivoimalla se hätyytteli jo Slovakian maaliakin, kun Daniel Mantenuto täräytti tolppaan ja tilanteesta seuranneesta irtokiekosta Alex Petanilla oli tilaisuus lyödä kiekko puoliksi tyhjään maaliin.

Slovakia käänsi peliä erän edetessä jälleen itselleen, mutta Italia pysyi pelissä varsin hyvin mukana. Maaleja erä ei kuitenkaan kummassakaan päässä tarjonnut.

Päätöserän alkuun Italia sai kavennuksen aikaan, kun Alex Trivellato kumautti ylivoimalla 2−1-osuman siniviivalta. Slovakia kuitenkin oli vankasti pelin päällä ja myös se käytti oman ylivoimatilaisuutensa hyväksi hieman ennen erän puoliväliä Alex Tamášin iskettyä ensimmäisellä MM-maalillaan numerot 3-1:een, jotka jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Italialle tappio tiesi sitä, että sen sarjapaikan kannalta ratkaiseva ottelu käydään maanantaina, jolloin saapasmaa kohtaa alkulohkon päätöspelissään Kazakstanin. Tuossa ottelussa ratkeaa kumpi joukkue säilyy MM-kisojen A-tasolla.

Helsingin lohkon iltapäiväottelussa nähtiin runsasmaalinen kamppailu Kanadan ja Sveitsin välillä. Avauserä edettiin tasatahtiin 3−3-numeroissa, mutta jälkimmäisissä kahdessa erässä maalinteosta vastasi ainoastaan Sveitsi. Alppimaan NHL-hyökkääjät Nico Hischier ja Timo Meier naputtivat 1+1-tehot mieheen, kun joukkue käänsi kamppailulta lopulta edukseen 6−3-lukemin.

» Lähetä palautetta toimitukselle