Slovakia piti täpärästi pintansa Itävaltaa vastaan – HPK-puolustaja Grman sai osuman päähänsä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Mario Grman loukkaantui Itävalta-ottelun päätöserässä.

Olympiakarsintojen avauspäivän iltaotteluista mielenkiintoisimmaksi nousi Itävallan ja Slovakian välinen mittelö. Slovakia siirtyi kotiyleisönsä riemuksi heti avausminuuteilla johtoon Libor Hudacekin osumalla.

Puolustaja Martin Gernat laukoi Slovakian 2–0-johtoon toisessa erässä. Itävalta sai kirin kunnolla aikaan vasta päätöserässä, kun Brian Lebler puolitti Slovakian johdon. Lisäksi Itävalta oli lähellä tasoitusta ylivoimahyökkäyksestä.

Täksi kaudeksi HPK:hon siirtynyt slovakkipuolustaja Mario Grman sai osuman päähänsä päätöserässä Lukas Haudumin taklauksesta. Tuomarit arpoivat pitkään Haudumin pelirangaistuksella, mutta lopulta itävaltalainen selvisi kahden minuutin jäähyllä.

Slovakia onnistui pitämään Itävallan tasoitusaikeet kurissa ja otti helpottavan 2–1-voiton.

Muut iltaottelut eivät jättäneet epäilyksiä paremmuudesta. Riiassa Latvia pesi Italian selvin 6–0-lukemin ja Oslossa Norja päihitti Etelä-Korean 4–1. Karsinnat jatkuvat huomenna tämän päivän tavoin kuudella ottelulla.