"Siitä ei olisi ikinä pitänyt tulla maalia, vaan olisi pitänyt tulla meille jäähy" − Olli Jokinen ja Jouko Myrrä kritisoivat Liigan kärkikamppailun tuomaritoimintaa tiukkaan sävyyn

LIIGA / Uutinen
Olli Jokinen ei ollut tyytyväinen Ilves-ottelun tuomaritoimintaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Ottelun päätuomarikaksikko Anssi Salonen ja Jari Suorsa tekivät pelin aikana lukuisia päätöksiä ja ratkaisuja, jotka saivat niin pelaajat, katsojat kuin joukkueiden päävalmentajatkin ihmetyksen valtaan.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen kritisoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuomareita erityisesti heidän itsensä tekemästä 3−1-osumasta.

− Kolmannessa erässä teimme kolmannen maalin. Siitä ei olisi ikinä pitänyt tulla maalia, vaan olisi pitänyt tulla meille jäähy. Selkeä kamppi, tuomarivirhe. Ilves näytti sitkeytensä ja sen, miksi ovat ykkösiä sarjataulukossa. Meidän pitää oppia noista. Kun mennään kahden maalin johtoon kolmannessa erässä, niin pitää pystyä puolustamaan eikä antaa kaverin tulla takaisin peliin, Jokinen sanoi ja muistutti myös omiaan johdossa pelaamisen merkityksestä.

Entinen huippupelaaja ja omalla urallaan lukuisia erilaisia tuomarisuorituksiakin nähnyt Jokinen nosti esiin myös ottelun lopun tapahtumat.

− Ilves pystyi pelaamaan 56 minuuttia jäähyttömästi ja kyseenalaistan myös sitä. Kaksi ensimmäistä erää he olivat aika mankelissa ja olisi voinut heillekin muutaman jäähyn antaa. Hieno voitto, tunteikas ottelu ja yleisö mukana. Jos tuomarit olisivat olleet pelin tasolla, niin olisi tullut parempi päivä molemmille joukkueille, jukuriluotsi summasi.

Myöskään Ilves-leirissä ei silitelty tuomarien päitä

Jukurien päävalmentaja Jokisen tavoin myös Ilveksen käskijä Jouko Myrrä antoi palautetta Saloselle ja Suorsalle.

− Eniten harmittaa, että kolmas osapuoli kahden todella hyvän joukkueen lisäksi ei ollut kyllä pelin tasolla. Oli vähän liian isossa roolissa se, kenen pitäisi olla pienimmässä roolissa. Erehtyminen on inhimillistä, mutta huippu-urheilussa olisi toive, että pelit eivät ratkeaisi isosti noihin asioihin, Myrrä totesi.

Tupsukorvat pelasivat lauantaina joukkueella, jossa oli lukuisia lainapelaajia vakiokokoonpanon pelurien koronahaasteiden takia.

− Tapasimme osan pelaajista viisi minuuttia ennen ottelupalaveria ja laitoimme pakettia kasaan. On olleet muutenkin haasteelliset ajat joukkueella ja yksilöillä. Pelin vaade oli Jukureilta kova, joten olen ylpeä joukkueesta. Harmittaa vain tappio ja tuo toinen juttu, mihin en yleensä näissä tilaisuuksissa ole ennen puuttunut, Ilves-päävalmentaja Myrrä päätti.

Jukurit nousi voitollaan ohi Ilveksen Liigan sarjataulukon kärkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle