Siirtotakarajalla kauppahuhujen kohteena ollut Eric Staal jatkosopimukseen Wildin kanssa

NHL / Uutinen
Staal on ollut tällä kaudella Wildin toiseksi paras maalintekijä.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wild ja Eric Staal ovat päässeet yhteisymmärrykseen kahden vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta.

Minnesota Wild on solminut kaksivuotisen ja yhteensä 7,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen hyökkääjä Eric Staalin, 34, kanssa. Uusi sopimus vaikuttaa Wildin palkkakattoon 3,25 miljoonan dollarin verran ensi kaudesta alkaen.

Wild hankki Staalin vapailta markkinoilta kesällä 2016. Joukkueen varakapteenina toimiva kanadalaissentteri on kirjauttanut tällä kaudella 62 pelaamassaan ottelussa 18 maalia ja yhteensä 41 tehopistettä. Viime kaudella Staal oli yksi kahdeksasta 40 maalin rajapyykin ohittaneesta pelaajasta, kun hän taituroi 82 ottelussa 42 täysosumaa.

Koko NHL-uransa aikana hän on tehnyt 1155 runkosarjaottelussa tehot 413+550. Staal voitti Stanley Cupin Carolina Hurricanesin riveissä vuonna 2006. Hurricanes varasi hänet koko kesän 2003 varaustilaisuuden toisena pelaajana heti maalivahti Marc-André Fleuryn jälkeen. 

Käyttäjän lalanen kuva

Kommentti: Lassi Alanen

Wild-GM Paul Fenton teki eilen useamman kyseenalaisen ratkaisun, mutta Staalin jatkosopimuksesta ei löydy hirveästi moitittavaa. Toki hänet olisi voitu kaupata vuokrapelaajana varausvuoroihin tai nuoriin lupauksiin, mutta raporttien mukaan veteraanihyökkääjä ei itse ollut innostunut tästä ajatuksesta. 

Staal on kuulunut koko Wild-uransa ajan joukkueen parhaisiin hyökkääjiin. Erityisesti hyökkäyspään laukaisu-uhkana hän on iästään huolimatta edelleen erittäin pätevä. Maltillisen palkkakattoon vaikuttavan summan lisäksi Staalin jatkosopimus on vain kaksivuotinen, mikä on 34-vuotiaan pelaajan kohdalla hyvä ratkaisu GM Fentonilta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle