Shawn Lalonde luutimaan Ässien takalinjoille loppukaudeksi − joutui lähtemään itävaltalaisseurasta kieltäydyttyään allekirjoittamasta vastuuvapautussopimusta koronaviruksen osalta

LIIGA / Uutinen
Porilaiskannattajat saavat seurattavakseen uuden ulkomaalaispelaajan.
Kuva © Ella Taponen
31-vuotias puolustaja on pelannut jo pitkään Euroopan sarjoissa.

Shawn Lalonde, 31, on solminut Ässien kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Hän saapuu porilaisseuraan pelattuaan viime kaudella KHL:ää Severstalissa, jossa 51 runkosarjaottelua tuottivat 4+11=15 tehopistettä. Pudotuspeleissä viisi kamppailua toivat 1+2=3 pistettä lisää.

Mittaa puolustajalla on 185 senttiä ja painoa 93 kiloa. Hän laukoo oikealta puolelta.

− Olemme etsineet puolustajaa elokuusta alkaen. Heinäkuun lopun jälkeen ulkomailta on siirtynyt Liigaan vain yksi ulkomaalainen puolustaja, vaikka moni organisaatio hakee pelaajia. Se kertoo markkinoista kaiken tällä hetkellä. Siksi olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme ilmoittaa tänään Shawn Lalonden vahvistavan joukkuettamme loppukauden mittaisella sopimuksella, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

Lalondella oli sopimus täksi kaudeksi itävaltalaiseen Vienna Capitalsiin, mutta sopimus purettiin hänen kieltäydyttyään allekirjoittamasta sopimusta, jonka mukaan ICEHL ei ota vastuuta mahdollisesta pelaajan koronavirustartunnasta.

Lalonde on Chicago Blackhawksin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2008. Hän on pelannut NHL:ssä sittemmin yhden ottelun. AHL:stä pelejä on vyöllä 204 ja pisteitä 70. Kanadalainen on pelannut Euroopassa kaudesta 2013−14 lähtien. Tutuksi ovat tulleet KHL:n lisäksi DEL sekä SHL.

Muokattu: 19.10, kello 12.15: Lisätty tieto Lalonden sopimuksen purusta Vienna Capitalsista. Lisätty kappale tekstiin ja otsikkoa jatkettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle