Sharks vaihtoi valmennuksensa, Bruins palkkasi uudeksi päävalmentajaksi Starsista potkut saaneen Jim Montgomeryn

NHL / Uutinen
Bob Boughner vapautui valmentajamarkkinoille.
Kuva © Getty Images
San Jose Sharks laittoi valmennuksensa uusiksi organisaation uudelleenrakentamisen nimissä. Boston Bruins painotti valmentajavalinnassa voittoisaa historiaa ja pelisuunnitelman noudattamista.

Boston Bruinsin uusi päävalmentaja on 53-vuotias Jim Montgomery, joka on kaksi edellistä kautta ollut St. Louis Bluesin apuvalmentaja. Kausilla 2018–20 Montgomery oli Dallas Starsin päävalmentaja, mutta hänet erotettiin joulukuussa 2019 epäammattimaisen käytöksen vuoksi.

– Jimillä on voittoisa historia, ja koko haastatteluprosessin ajan hän toi esille kykyään toimia erityyppisten pelaajien kanssa sekä vaatimustaan, että hänen joukkueensa noudattavat pelisuunnitelmaa, Bruins-GM Don Sweeney luonnehti organisaation 29. päävalmentajaa.

Ennen pestiään Starsissa Montgomery toimi päävalmentajana Denverin yliopistojoukkueessa. Pelaajana Montgomerylle kertyi yhteensä 122 NHL-ottelua Bluesin, Montréal Canadiensin, Philadelphia Flyersin, San Jose Sharksin ja Starsin riveissä. Montgomery siirtyi heti peliuransa päätytty valmentajaksi yliopistosarja NCAA:han.

Montgomery oli viimeksi päävalmentajana Starsissa, kyseinen pesti päättyi irtisanomiseen.
Kuva © Getty Images

"Sharksin tuleva GM saa päättää valmennusryhmän kokoonpanon"

Päivän toinen valmentajauutinen NHL:stä on Sharksin koko valmennuksen uusiminen. Päävalmentaja Bob Boughner ja apuvalmentajat John Madden, John MacLean ja Dan Darrow vapautettiin tehtävistään. Toistaiseksi ketään ei nimetty tilalle.

– Jatkamme uuden GM:n etsintää 19 vuotta seuraa johtaneen Doug Wilsonin seuraajaksi ja tämän prosessin aikana on käynyt selväksi, että organisaatio käy läpi evoluutiota. Siksi arvioimme, että on seuran edun mukaista, että tuleva GM saa päättää valmennusryhmän kokoonpanon, seuran väliaikainen GM Joe Will kommentoi.

– Olemme jääneet pudotuspelien ulkopuolelle kolmella peräkkäisellä kaudella, mikä ei ole oikein omistajaa, seuraa eikä faneja kohtaan. Haluan kiittää koko valmennusryhmää sitoutumisesta seuraan. Tekemämme muutos ei ole syytös valmentajien työtä kohtaan, vaan tunnustus seuran tarvitsemasta täydellisestä uudelleenkäynnistyksestä.

Boughner toimi Sharksin päävalmentajana kaksi kokonaista kautta – Madden ja Darrow kuuluivat valmennusryhmään kahden kauden ajan, MacLean liittyi mukaan päättyneelle kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle