Sharks passittaa Evander Kanen AHL:ään – vaikeuksiin ajautunut hyökkääjä yrittää pelastaa NHL-uransa uuden pelaaja-agentin avulla

NHL / Uutinen
Sharksin paidassa Evander Kanea ei hyvin todennäköisesti enää nähdä.
Kuva © Getty Images
Pelikieltonsa kärsinyt Evander Kane yrittää löytää uuden seuran NHL:stä uuden agenttinsa avulla, mutta sitä ennen on todennäköisesti edessä AHL-komennus.

San Jose Sharks on asettanut hyökkääjänsä Evander Kanen siirtolistalle, jonka läpäistyään hänet aiotaan lähettää Sharksin AHL-joukkueeseen San Jose Barracudaan.

30-vuotias Kane oli viime kaudella Sharksin paras pistemies tehoilla 22+27=49, mutta kaukalon ulkopuolisten ongelmien takia hänet hyllytettiin Sharksin toiminnasta ennen tämän kauden alkua.

Kanen vaimo syytti häntä syyskuussa pahoinpitelystä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä, minkä lisäksi Kane sai lokakuussa NHL:ltä 21 ottelun pelikiellon väärennetyn koronarokotustodistuksen esittämisestä.

Pelikielto päättyy marraskuun 30. päivänä eli huomenna. Sharksin apulais-GM:n Joe Willin mukaan Kane on nyt saanut molemmat rokoteannokset.

Kanen rahakas sopimus Sharksin kanssa jatkuu vuoteen 2025 asti, ja hänen poimintansa siirtolistalta on epätodennäköistä seitsemän miljoonan dollarin palkkakattorasitteen takia.

NHL-uransa jatkumisen toivossa Kane vaihtoi vastikään uudeksi pelaaja-agentikseen Dan Milsteinin, joka toimii muun muassa useiden venäläisten NHL-pelaajien agenttina. 

Käyttäjän risokoski kuva

Kommentti: Riku Isokoski

Evander Kane on kaukalon ulkopuolisilla hölmöilyillään kaivanut itselleen niin syvän kuopan, että sieltä on vaikea nousta jopa hänen kovista teholukemistaan huolimatta.

Sharksin vakaa aikomus on päästä Kanesta eroon, mutta todennäköisesti seura joutuu pidättämään pelaajan isosta palkasta huomattavan suuren osan.

Uskon, että Kane vielä pelaa tällä kaudella NHL:ssä jonkin muun seuran paidassa, kunhan palkkarasite on riittävän alhaalla.

Toisen ongelmapelaajan Tony DeAngelon uusi tuleminen Carolina Hurricanesissa on muille seuroille hyvä esimerkki siitä, kuinka haitallisesta persoonasta voi saada arvokkaan palasen omaan joukkueeseen.

Kanen pelillinen taso on yhä korkea, joten kovassa kilpailussa NHL-seurat ovat varmasti valmiita ottamaan riskin voimahyökkääjän kanssa persoonasta aiheutuvista ongelmista huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle