Seuralegenda Raimo Helminen liittyy Ilveksen valmennusryhmään − "Kysyttäessä mukaan sytyin ajatukselle"

LIIGA / Uutinen
Raimo Helminen on Ilveksen seuralegenda.
Kuva © Tiia Mahkonen
Helmisen apuvalmentajapesti kattaa kuluvan kauden.

Raimo Helminen, 58, vahvistaa Ilveksen Liiga-joukkueen valmennusryhmä loppukauden mittaisella sopimuksella. Tamperelainen jääkiekkolegenda muistetaan tuoreeltaan siitä, että hän valmensi TPS:n toissakaudella Ligan hopeamitaleille.

− Kun tilaisuus Raimo Helmisen kiinnittämiseksi avautui, näimme sen erinomaisena mahdollisuutena keskittyä valmennuksen osalta vieläkin yksityiskohtaisempaan valmentamiseen pelin eri osa-alueilla niin joukkue- kuin yksilötasollakin.

− Sen jälkeen, kun olimme keskustelleet asiasta päävalmentajamme Jouko Myrrän kanssa, oli päätös Raipen lisäämisestä valmennusryhmäämme todella helppo, sanoo urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Helminen on ollut Ilveksessä valmentajana aiemminkin 2009−12 hän toimi liigajoukkueen apuvalmentajana ja päävalmentajana kauden 2012−13 alun ennen kuin sai potkut. Viime kaudella Helminen valmensi ICEHL:ssä italialaista HC Pustertalia ja saavutti seuran puikoissa sarjan viidennen sijan.

− Kysyttäessä mukaan sytyin ajatukselle, ja päävalmentaja Myrrän kanssa keskusteltuani näkemykseni vahvistui. Liityn innoissani valmennusryhmään ja tuon siihen mukaan oman panokseni, totesi Helminen itse.

Helmisellä on valmennuskokemusta myös KHL:stä, Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta sekä A-maajoukkueesta. Oman ansioituneen pelaajauransa "Raipe" lopetti keväällä 2008.

» Lähetä palautetta toimitukselle