Senatorsin tyhjennysmyynti jatkuu: Myös Dzingel siirtyi Blue Jacketsiin

NHL / Uutinen
Ryan Dzingel pelaa uransa tehokkainta kautta.
Kuva © Getty Images
Ryan Dzingel siirtyi Matt Duchenen tavoin Ottawa Senatorsista Columbus Blue Jacketsiin. Toiseen suuntaan liikkui Anthony Duclair ja toisen kierroksen varausoikeudet vuosille 2020 ja 2021.

Columbus Blue Jackets ja Ottawa Senators tekivät jo toisen pelaajakaupan lyhyen ajan sisään, kun Ryan Dzingel siirtyi Blue Jacketsiin. Lisäksi seura sai seitsemännen kierroksen varausoikeuden tulevan kesän varaustilaisuuteen.

Senators sai kaupassa laitahyökkääjä Anthony Duclairin ja toisen kierroksen varausoikeudet vuosille 2020 ja 2021.

Dzingel on Senatorsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2011. 247 runkosarjaottelussa 26-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on kerännyt 126 tehopistettä. Kuluvalla kaudella Dzingel on jo rikkonut aiemman piste-ennätyksensä ja on enää yhden osuman päässä maaliennätyksestään.

Duclairille Senators on jo neljäs seura kahden viime kauden aikana. 23-vuotias kanadalainen on alunperin New York Rangersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2013. Tehokkainta peliään hän on esittänyt Arizona Coyotesissa kaudella 2015−16.

Viime vuoden tammikuussa Duclair kaupattiin Coyotesista Chicago Blackhawksiin, ja Blue Jackets hankki hänet kesällä vapaana agenttina. Molempien hyökkääjien sopimukset päättyvät tähän kauteen.

− Olemme hyvin onnellisia Dzingelin hankinnasta. Hän on laadukas maalintekijä ja uskomme hänen sopivan persoonana joukkueeseen hyvin. Lisäksi hänellä on paikallistuntemusta pelattuaan kolme kautta Ohio Statessa yliopistokiekkoa. Keskustelumme perusteella hän palaa tänne mielellään, kommentoi Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen.

Dzingel itse oli samoilla linjoilla.

− Olen todella innoissani tästä. Tunnen seudun hyvin, perheeni on lähellä. Tilanteessa on paljon hyviä puolia. Odotan innolla tulevaa, ja jatkosopimus on ilman muuta mahdollinen.

Senatorsin GM Pierre Dorion oli tyytyväinen joukkueensa tulevaisuuden näkymiin.

− Duclair on nuori ja lupaava hyökkääjä, joka on osoittanut pystyvänsä viimeistelemään NHL-tasolla. Aiomme antaa hänelle näytönpaikan ja odotamme hänen ottavan paikkansa nopeudellaan ja taitotasollaan. Saamiemme varausoikeuksien avulla pystymme vauhdittamaan joukkueemme jälleenrakentamista. 

Senatorsilla on tälle ja ensi vuodelle yhteensä seitsemän ylimääräistä varausoikeutta kahdelle ensimmäiselle kierrokselle − valtaosa näistä on kuitenkin ehdollisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle