Senators ostaa entisen ykköskierroksen varauksensa Colin Whiten sopimuksen ulos

NHL / Uutinen
Colin White ajautui Senatorsissa pieneen rooliin.
Kuva © Getty Images
Kesällä 2019 pitkän jatkosopimuksen tehnyt hyökkääjä ajautui Senatorsissa sivuraiteelle osin loukkaantumisten seurauksena.

Ottawa Senators on asettanut hyökkääjä Colin Whiten siirtolistalle tarkoituksenaan ostaa ulos viimeiset kolme vuotta tämän sopimuksesta. Asiasta kertoivat useat toimittajat mikroblogipalvelu Twitterissä. Ikkuna ulosostoille aukesi tänään.

Senators teki Whiten kanssa kesällä 2019 kuusivuotisen sopimuksen, jonka yhteisarvo oli 28,5 miljoonaa dollaria. Whitella oli allaan ensimmäinen täysi NHL-kausi, joka tuotti 71 ottelussa tehot 14+27=41. Hyökkääjä kärsi kolmen sopimuskautensa aikana loukkaantumisista, mutta myös tehottomuudesta. Viime kaudella hän pelasi häntäpäähän jääneessä Senatorsissa vain 24 ottelua tehoin 3+7=10.

Koska White on alle 25-vuotias, rasitus palkkakattoon on vain kolmannes jäljellä olevan sopimuksen arvosta. Tilanteen myötä Senatorsin palkkalistoilla on kolme ulosostettua sopimusta: White, Bobby Ryan ja Dion Phaneuf.

Käyttäjän shuikuri kuva

Kommentti: Samuli Huikuri

Colin Whiten pitkää jatkosopimusta arvosteltiin pääkaupungissa rajusti alkuhetkistä saakka, vaikka puolustajiakin luonnollisesti löytyi. Whiten oli tarkoitus olla ensimmäinen osa palapeliä, oma ykköskierroksen varaus, jonka johdolla Senators nousee taistelemaan mestaruudesta.

Ennen kaikkea sopimus vaikutti olevan uskottavuuden palautusta kannattajien suuntaan, olihan Senators GM Pierre Dorionin ja edesmenneen omistajan Eugene Melnykin johdolla kaupannut lähes kaikki tähtensä ja kannattajien suosikit edellisten kausien aikana. Uhkapeli kostautui ja White keräsi kolmessa kaudessa yhteensä vain 51 pistettä ja vietti karkeasti puolet peleistä sairastuvalla.

Vähintään jälkiviisaasti voidaan todeta, että yhden hyvän kauden pelanneen rajoitetun vapaan agentin kohdalla lyhyempikin sopimus olisi kattanut samat positiiviset puolet. Nuoremmat pelaajat ajoivat Whiten ohi, eikä ulososto ollut enää kuin ajan kysymys.

» Lähetä palautetta toimitukselle