Senators hankkiutui eroon kalliista maalivahdistaan − Kauppasi Matt Murrayn minimikorvauksella Maple Leafsiin

NHL / Uutinen
Matt Murrayn ura jatkuu vaahteranlehtipaidassa.
Kuva © Getty Images
Kaksi kautta Ottawa Senatorsia edustanut Matt Murray matkaa Toronto Maple Leafsiin minimikorvausta vastaan.

Ottawa Senators on kaupannut seuraa kahden kauden ajan edustaneen maalivahti Matt Murrayn Toronto Maple Leafsiin. Murrayn ohella Senators luopuu kaupassa myös kahdesta varausvuorosta: kolmannen kierroksen varausvuorosta kesälle 2023 sekä seitsemännen kierroksen varausvuorosta kesän 2024 varaustilaisuuteen.

Lisäksi Senators pidättää 25 prosenttia Murrayn palkasta, mikä tarkoittaa hieman vajaata 1,6 miljoonaa dollaria kautta kohden. Näin ollen Murrayn sopimus rasittaa Maple Leafsin palkkakattoa 4,7 miljoonan dollarin verran. Maalivahdin sopimusta on jäljellä vielä kaksi kautta.

Maple Leafs hankki maalivahdin ja varausvuorot lähestulkoon korvauksetta. Maple Leafsin kaupan vastine, future considerations, tarkoittaa ratkaisua, jossa korvaus sovitaan myöhemmin ja jolloin korvaus on lähinnä nimellinen. 

Murray oli mukana voittamassa Pittsburgh Penguinsin Stanley Cup -mestaruuksia vuosina 2016 ja 2017 ja kiekkoili organisaatiossa syksyyn 2020 asti, jolloin seura myi hänen pelaajaoikeutensa Senatorsille.

Tuolloin nelivuotisen sopimuksen allekirjoittanut ja lähtökohtaisesti ykkösvahdiksi hankittu Murray on sittemmin pelannut Senatorsissa ainoastaan 47 ottelua torjuntaprosentilla 90 %. Hän on kärsinyt Senators-kausinaan myös loukkaantumisista.

» Lähetä palautetta toimitukselle