Seitsemän maalin MM-sensaatiolle NHL-tulokassopimus − britti Liam Kirk pistin nimensä Coyotesin paperiin

NHL / Uutinen
Liam Kirk (etualalla) aiheutti MM-jäillä ongelmia monen maan maalin edessä.
Kuva © Samuli Huikuri
Nappionnistuminen kansainvälisillä kentillä toi brittihyökkääjälle NHL-sopimuksen.

Riiassa pelatuissa MM-kisoissa Iso-Britannian hyökkääjä Liam Kirk takoi pelaamissaan seitsemässä ottelussa jääkiekon selkeisiin altavastaajiin kuuluvan maan paidassa hurjat tehot 7+2=9. Kirk ja Kanadan Andrew Mangiapane olivat turnauksen ainoat hyökkääjät, jotka tekivät seitsemän osumaa.

21-vuotias Kirk pelasi päättyneellä kaudella Ruotsin HockeyEttanissa sekä kotimaansa Sheffield Steelersin paidassa.

− Hänen matkansa on alkamassa uudelleen ja hänellä on edessään valtava haaste, mutta hän on hieno tyyppi ja hän on kehittynyt paljon pelaajana. Hän on hyvä poika mukavasta perheestä. Olen innoissani hänen puolestaan, sanoi Iso-Britannian päävalmentaja Pete Russell.

Myös pelaaja itse on onnellinen saamastaan mahdollisuudesta.

− NHL:ssä pelaaminen on ollut aina suuri unelmani, joten Coyotes-sopimus on fantastinen minulle. Olen askeleen lähempänä tuota unelmaa ja jatkan puskemista, jotta tavoitan huipputason, Kirk virkkoi.

Kirk allekirjoitti toistaiseksi vahvistamattoman kolmevuotisen sopimuksen Arizona Coyotesin kanssa. Hän on seuran seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2018. Sopimuksen synnystä kertoi Coyotesin asioista perillä oleva toimittaja Craig Morgan Twitterissä.

Muokattu: 18.6.2021, kello 12.44: Kuva vaihdettu.

Muokattu: 18.6.2021, kello 16.26: Russellin ja Kirkin kommentit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle