Sedinin veljekset aloittavat työt Canucks-GM:n erikoisneuvonantajina − "Ajattelimme jo lopettaessamme pelaajauramme, että haluamme jonain päivänä olla mukana jääkiekon liiketoiminnallisella puolella"

NHL / Uutinen
Sedinit olivat peliurallaan Canucksin kantavia voimia.
Kuva © Getty Images
Canucksin seuralegendat ottavat hoitaakseen laajan skaalan seuran jääkiekkotoimintojen asioita.

Henrik ja Daniel Sedin aloittavat työt Vancouver Canucksin GM:n erikoisneuvonantajina. Veljekset tukevat seurajohtoa pelaaja-arvioinnin ja -kehityksen sekä viestinnän saroilla aina amatööritasolta NHL:ään asti. He tekevät myös yhteistyötä AHL-seura Abbotsford Heatin kanssa.

− Henrikin ja Danielin jääkiekkotietämys- ja tuntemus ovat poikkeuksellisia. Olemme keskustelleet siitä lähtien, kun he lopettivat pelaajauransa. He opiskelevat peliä ja ja ovat halukkaita oppimaan. Olemme onnellisia saadessamme heidän tietonsa ja intohimonsa lisäksi organisaatiotamme, kun he aloittavat uuden vaiheen urillaan, GM Jim Benning sanoi tiedotteessa.

Sedinit lopettivat NHL-uransa vuonna 2018 pelattuaan 17 kautta maailman parhaassa jääkiekkoliigassa.

− Olemme otettuja ja nöyrin mielin mahdollisuudesta antaa osamme joukkueelle, josta välitämme todella paljon. Koko provinssi ja kannattajat välittävät myös syvästi Canucksista, Henrik Sedin totesi.

Canucks on jäädyttänyt Sedinin veljesten pelinumerot 33 ja 22. Henrik Sedin johtaa seurahistorian tilastoja ottelumäärässä (1 330), syötöissä (830), pisteissä (1 070) ja tehotilastossa (+165).

− Ajattelimme jo lopettaessamme pelaajauramme, että haluamme jonain päivänä olla mukana jääkiekon liiketoiminnallisella puolella. Meillä on paljon opittavaa, mutta olemme innoissamme ja valmiina tarttumaan mahdollisuuteen, Daniel lisäsi.

Daniel Sedin pitää piikkipaikkaa maalitilastossa 393 täysosumallaan, ylivoimamaaleissa 138 kihauksella sekä voittomaaleissa (86). Lisäksi Daniel Sedin on laukonut Canucks-pelaajista eniten kohti vastustajan maalia, 3 474 kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle