Sebastian Repo voitti Tapparaa vastaan käymänsä kiistan − Tamhockey Oy:lle maksettavaa yli 140 000 euroa

LIIGA / Uutinen
Oikeustaistelu kääntyi Sebastian Revon voitoksi.
Kuva © Saana Hakala

Sebastian Revon ja Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n välisessä kiistassa oli kyse lomarahoista. Repo teki NHL-sopimuksen kesällä 2017, joten hän ei ehtinyt pitää sopimukseen kuuluvia vuosilomia. Tappara ei suostunut maksamaan myöskään lomakorvauksia hänen palatessaan tamperelaisseuran riveihin kaudella 2017−18. Revon lähdettyä takaisin Pohjois-Amerikkaan seuraavana kesänä hän ei pitänyt lomapäiviä tämänkään sopimuksen aikana.

Käräjäoikeus määräsi Tamhockey Oy:n maksamaan jälkimmäisen kauden lomakorvaukset pitämättä jääneiden lomien osalta. Niitä oli 12 päivää kaikkiaan 14:stä, sillä Repo oli käyttänyt kaksi lomapäivää jouluna.

Tapparan vastineessa katsottiin, että lomarahat olivat osa kokonaispalkkausta, mutta oikeus ei löytänyt erittelyjä näistä palkkalaskelmassa.

Käräjäoikeus määräsi Tamhockey Oy:n maksamaan lomakorvauksia 2 924,10 euroa viivästyskorkoineen ja 1 740,53 euroa odotusajan palkkaa. Lisäksi Tamhockey Oy joutuu maksamaan puolet Revon oikeudenkäyntikuluista eli 44 776,80 euroa. 

Tamhockey Oy:n omat oikeudenkäyntikulut olivat 94 772 euroa, jotka se joutui maksamaan kokonaisuudessaan.

Repo oli vaatinut korvauksia yli 11 000 euroa.

Otsikkoa ja juttua muokattu klo 18.05: Lisätty Tapparan oikeudenkäyntikulujen määrä.

» Lähetä palautetta toimitukselle