Sebastian Aho nautti nokittelusta Jesperi Kotkaniemen sopimuksessa − "Oli aika hauskaa nähdä 20 dollarin allekirjoitusbonus"

NHL / Uutinen
Aho on opastanut Kotkaniemeä alkuun Hurricanesissa.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho sai makeat pikkunaurut syyskuun alussa. Ahon omista taannoisista sopimuskuvioista alkunsa saanut Hurricanesin ja Montreal Canadiensin välinen nokittelu sai toistaiseksi huipennuksen, kun Hurricanes teki sopimuksettomalle Jesperi Kotkaniemelle sopimustarjouksen, josta tämä ei voinut kieltäytyä: 6,1 miljoonan dollarin vuosipalkka ja allekirjoitusbonus kaupan päälle.

Aho itse hyväksyi kaksi vuotta sitten vastaavassa tilanteessa Canadiensin sopimustarjouksen, jonka Hurricanes kuittasi mutinoitta. Canadiens taas jätti vastaamatta Kotkaniemen reiluun palkankorotusnokitukseen, joten tällä kertaa seurasiirto toteutui.

Kotkaniemen saama allekirjoitusbonus on 20 dollaria, mikä viittaa myös Ahon pelinumeroon. Nokittelusta on lyhyt matka trollaamiseen.

− Rehellisesti sanottuna oli aika hauskaa nähdä 20 dollarin allekirjoitusbonus. Mutta vitsit sikseen, saimme aika hyvän pelaajan, Aho kertoi ESPN:lle.

Aho totesi puhuneensa toistaiseksi lähinnä esimerkiksi asumiseen liittyvistä käytännön asioista tuoreen joukkuetoverinsa kanssa.

– Olemme puhuneet yleisistä jutuista, olen yrittänyt auttaa häntä joissakin pienissä asioissa.

Toisin kuin viime kauden poikkeusoloissa, alkavalla kaudella Canadiens ja Hurricanes kohtaavat jälleen kaukalossa. Ahon mukaan neuvottelupöydissä luodut jännitteet ovat vain hyvä asia jään tasolla.

– Se on saanut ihmiset puhumaan, mikä on hyvä asia. On hauskaa pelata heitä vastaan ensi kaudella. Tämä on osa bisnestä. Sosiaalinen media on niin valtava nykyään, että ei tarvitse pelata peliäkään ja on jo valmiiksi pöhinä päällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle