Santeri Lukka päättää pelaajauransa ja aloittaa Ässien puolustajien kehitysvalmentajana

LIIGA / Uutinen
Porilaislähtöinen puolustaja edusti urallaan neljää Liiga-seuraa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Porin Ässissä kuluvalla kaudella kiekkoillut Santeri Lukka, 30, päättää pelaajauransa.

Santeri Lukka päättää pelaajauransa, mutta puolustaja jatkaa jääkiekon parissa aloittamalla Ässien puolustajien kehitysvalmentajana.

Ässien kasvatti pelasi Liigassa yhdeksän kauden aikana yhteensä 370 ottelua KalPan, TPS:n, HPK:n sekä Ässien paidassa. Kasvattajaseuraansa Lukka edusti aikuisurallaan vain yhden kauden ajan, kun kuluneella kaudella Ässissä syntyi 31 otteluun neljä tehopistettä.

– Päätös lopettamisesta kypsyi pikkuhiljaa kevään aikana. Haluan kiittää omia vanhempiani, perhettäni, agenttiani, pelikavereita, valmentajia, huoltajia sekä kaikkia, jotka ovat auttaneet minua eteenpäin vuosien varrella. Nyt on minun vuoroni auttaa muita eteenpäin, Lukka kommentoi.

Toiveidensa mukaisesti Lukka pääsee auttamaan nuoria pelaajia, kun hän aloittaa Ässien puolustajien kehitysvalmentajana U16–U20 -vaiheessa. Päätös kehitysvalmentajasuhteesta on urheilustrategian mukainen panostus pelaajien kehitykseen sekä joukkueen omavaraisuuteen. Sopimus kattaa seuraavat kaksi vuotta.

– Olemme tyytyväisiä ja innoissamme, että saamme kokeneen pelaajan ja hänen osaamisensa organisaation nuorten puolustajien käyttöön. Santeri tulee toimimaan yhteistyössä puolustajien, valmennusryhmien ja valmennuspäällikkö Jaakko Välimaan kanssa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoo.

– Kilpailu kiristyy koko ajan ja meidän pitää miettiä, miten voimme parantaa tekemistämme. Olemme koko ajan lisänneet resursseja strategiamme mukaisesti junioreiden suuntaan ja tämä on yksi osoitus, että haluamme panostaa tulevaisuuteen ja omavaraisuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle