Santeri Alatalo valittiin Sveitsin maajoukkueen MM-leirille – voitti perjantaina Sveitsin liigan mestaruuden

MAAJOUKKUE / Uutinen
Santeri Alatalon unelma MM-kisoista on lähellä toteutua – Sveitsin maajoukkueessa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomalaissyntyinen puolustaja Santeri Alatalo on valittu Riiassa pelattaviin MM-kisoihin valmistautuvan Sveitsin maajoukkueen leirille. 31-vuotias Alatalo sai Sveitsin kansalaisuuden viime vuonna ja on nyt edustuskelpoinen edustamaan Sveitsiä kansainvälisissä otteluissa.

Valmentaja Matti Alatalon poika asui jo lapsena Sveitsissä, kun hänen isänsä toimi Zürich Lionsin valmennusryhmässä. Ammattilaisena Alatalo siirtyi pelaamaan Sveitsiin jo kaudella 2012–13 ja aiemman historiansa ansiosta hän sai heti sveitsiläisen pelaajalisenssin.

Alatalon pitkä ura Sveitsissä sai kruununsa viime perjantaina, kun puolustajan edustama EV Zug voitti maan pääsarjan National Leaguen mestaruuden. 23 vuoden tauon jälkeen mestaruuden voittanut Zug kukisti finaaleissa Geneve-Servetten puhtaasti voitoin 3–0.

Tällä kaudella Alatalo teki runkosarjassa tehot 7+25=32 ja pudotuspeleissä hän kirjasi 12 otteluun kahdeksan syöttöä. Lisäksi hänet valittiin tällä kaudella median äänestämään sarjan tähdistökentälliseen.

Lisäksi Sveitsin MM-leirille suuntaavat muun muassa NHL-kautensa päättävät tehohyökkääjät Nico Hischier ja Timo Meier.

Suomalaissyntyisistä pelaajista muuta kuin Suomea MM-kisoissa ovat edustaneet muun muassa Ranskan paidassa nähty maalivahti Petri Ylönen sekä Norjaa edustaneet Juha Kaunismäki ja Eerikki Koivu.

» Lähetä palautetta toimitukselle