Santeri Aalto SaPKosta Kooveehen, Henri Tuominen palaa kaukaloihin – Mestis-kausi jatkuu tänään

MESTIS / Uutinen
Koovee esittelee Peliitat-ottelussa tukun uusia pelaajia.
Kuva © Tiia Mahkonen
Koovee esittelee kevätkauden avauskamppailussa kolme uutta pelaajaa. Uusin hankinnoista on Savonlinnasta Tampereelle siirtynyt Santeri Aalto.

Koovee on hankkinut riveihinsä hyökkääjä Santeri Aallon, selviää seuran torstaisesta tiedotteesta. 21-vuotias Aalto palaa kotikaupunkiinsa Tampereelle SaPKosta, joka joutui taloudellisista syistä jättämään Mestis-kauden kesken.

Aalto pelasi syyskaudella pässipaidoissa 18 ottelua, joissa hän merkkautti tehot 5+3. Kuluva kausi on hänelle ensimmäinen täysi sesonki miesten peleissä. Koovee-pesti ei ole Aallolle laatuaan ensimmäinen, sillä hän käväisi seurassa lainalla Tapparan U20-joukkueesta viime kauden aikana.

Tyystin uutena kasvona Koovee-hyökkäyksessä nähdään puolestaan kokenut Henri Tuominen. Kaksi ja puoli kautta pelaamatta ollut hyökkääjä on keskittynyt syksyn ajan opintoihinsa, mutta jatkaa nyt pelaajauraansa. 

29-vuotias Tuominen on pelannut Liigassa yhteensä 149 runkosarjaottelua Ilveksessä, HPK:ssa, TPS:ssa ja Tapparassa. Mestiksessä Tuominen on pelannut KooKoon, LeKin ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen paidassa yhteensä 123 ottelua.

Kotimaan kaukaloiden lisäksi Tuominen on pelannut urallaan Tšekissä, jossa hän edusti kolmea eri seuraa kausilla 2015−18. Edelliset pelinsä hän pelasi HC Energie Karlovy Varyn paidassa Tšekin Extraligan karsinnoissa, jossa Tuomisen seura nousi toiselta sarjaportaalta pääsarja Extraligaan.

Kooveen pakistossa Mestis-debyyttinsä tekee kanadalainen Nicholas Canade. OHL-taustainen Canade on tahkonnut tällä kaudella Kooveen U20-joukkueessa Nuorten SM-liigaa viiden ottelun verran. 

Aalto ja Tuominen ovat illan ainoassa Mestis-kamppailussa joukkueensa kärkisentterit. Canade puolestaan pelaa Kooveen kolmosparissa.

Myös vierasjoukkue Peliitat esittelee illan ottelussa yhden uuden hankintansa: puolustaja Kasperi Torikan. Jukurikasvatti Torikka pelasi alkukauden aikana RoKissa 15 ottelua tehoin 3+2. SaPKon tavoin RoKi luopui tämän kauden Mestis-paikastaan taloustilanteensa vuoksi.

Mestis-kausi jatkuu torstai-iltana yli kahden kuukauden tauon jälkeen. Koko muun kotimaisen urheilun tavoin myös Mestiksen ottelut pelataan käytännöllisesti katsoen tyhjille katsomoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle