Samuel Buček Slovakian maajoukkueeseen - KooKoon jättänyt hyökkääjä palasi kotiin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Samuel Buček ehti Kouvolassa tutustua myös KooKoon raviliigahevoseen Lucaan.
Kuva © Satu Pitkänen
Slovakian liigan viime kauden pudotuspelien arvokkain pelaaja Samuel Buček valittiin viime hetkillä mukaan Slovakian maajoukkueeseen Saksan turnaukseen. KooKoosta lähtenyt hyökkääjä haki ensin paikkaa Tšekin Extraligasta, mutta palasi lopulta kasvattajaseuraansa Nitraan.

Slovakian jo nimetty maajoukkue viikonlopun Deutschland Cupiin koki viime hetkellä useita muutoksia loukkaantumisten takia. Yhtenä viimeisistä pelaajista kutsun mukaan sai myös Liigassa viisi ottelua pelannut Samuel Buček, joka jätti KooKoon lokakuun puolivälissä.

Vaikka Bučekille ei löytynyt pelipaikkaa KooKoosta, muistelee hän Kouvolaa hyvällä hokej.sk -sivuston haastattelussa.

– En halua enää märehtiä lähtöäni KooKoosta. Heillä ei ollut minulle paikkaa, mutta kiitän heitä kaikesta. Harjoittelin siellä paljon, ja opinkin jotakin. Kokemuksena se oli hyvä, peli oli toisenlaista ja nopeampaa. Kaikesta ikävästä seuraa aina jotakin hyvää, Buček kertoo.

Kuluvalla kaudella Nitrassa Buček haluaa laittaa käytäntöön kaiken, minkä oppi parin kuukauden aikana Suomessa. Opittavaa riitti. Harjoittelu hallitsevien maailmanmestareiden maassa oli aivan toisenlaista kuin mitä Buček oli aiemmin kokenut.

– Olosuhteet olivat hienot. Kaikkeen löytyi valmentaja, ja jokaisen pelaajan kohdalla suunniteltiin missä on parannettavaa. Kiekkoilijat kehittyivät siellä paremmiksi. Luistelu oli tärkeää, ja peli Suomen Liigassa on sen takia taktisesti erittäin kypsää. Joka päivä luistelimme kuin henkemme edestä. Se avasi silmiäni ja tajusin, mitä asioita minun pitää työstää tullakseni paremmaksi, Buček analysoi.

Bučekin peliaika KooKoossa jäi vähäiseksi, ja osapuolet purkivat kahden vuoden sopimuksen yhteisymmärryksessä. Bučekin osoite oli ensin Berani Zlín. Tšekin Extraligassa viimeisenä majaileva joukkue antoi kuitenkin sopimusuutista seuraavana päivänä potkut valmentaja Antonín Stavjaňalle, ja Bučekin siirto kariutui samalla. Stavjaňa on nimittäin se valmentaja, joka aikoinaan oli nostanut 16-vuotiaan hyökkääjän HK Nitran edustusjoukkueeseen.

Buček palasi sittemmin kasvattajaseuraansa Nitraan, missä hän on toistaiseksi menestynyt kohtuullisesti. Maaleja on kasassa kaksi ja syöttöjä kaksi seitsemässä ottelussa Slovakian liigassa. Viime keväänä viimeisenä pelaajana Slovakian MM-joukkueesta pudonnut Buček ei hautonut pahaa Slovakian päävalmentaja Craig Ramsaysta kotikisoista putoamisen tähden. Hän oli tälläkin kertaa heti valmis maajoukkuenuttuun kun kutsu lopulta kävi.

» Lähetä palautetta toimitukselle