Samu Tuomaalan sopimus Sportiin purettu − Jukurit nappasi hyökkääjälupauksen riveihinsä

LIIGA / Uutinen
Tuomaala vaihtaa kotkapaidan viikinkinuttuun.
Jukurit on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Samu Tuomaalan kanssa. Kontrahtiin liittyy myös tuleva kausi ehdollisesti.

Samu Tuomaala palasi syksyllä kesken kauden takaisin Suomeen pelattuaan alkukauden AHL:ssä. Vaasalaisryhmän kanssa sopimus kuitenkin purettiin tänään ja nyt hyökkääjä siirtyy loppukaudeksi Jukureihin.

Sopimus kattaa myös ensi kauden, mikäli 19-vuotias hyökkääjä ei saa pelipaikkaa Pohjois-Amerikasta.

− Samun suurin kehittymisen kohde on kokonaisvaltainen pelaaminen. Me tulemme auttamaan Samua juuri siinä, ja tämä tulee palvelemaan hänen uraansa kohti seuraavia askelia. Samulla kuitenkin on kova halu kehittyä pelaajaksi, joka pelaisi tulevaisuudessa NHL:ssä, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kuvailee seuran tiedotteessa.

Tuomaala on Philadelphia Flyersin toisen kierroksen varaus kesältä 2021. Keväällä hän teki myös tulokassopimuksen Flyersin kanssa ja pelasi syksyllä kaksi ottelua farmijoukkue Lehigh Valley Phantomsissa ennen Suomeen paluutaan.

Liigassa Tuomaala on ehtinyt kiekkoilla tällä kaudella Sportin paidassa 13 ottelua, joissa hän teki tehot 1+1.

Oululaislähtöinen Tuomaala pelasi ensimmäiset liigaottelunsa jo viime kaudella Kärpissä. Viime kaudella hän teki Nuorten SM-Liigassa 30 ottelussa 31 pistettä. Kaudella 2018−2019 Tuomaala palkittiin U18-sarjan parhaana tulokkaana, kun hän takoi 41 ottelussa tehot 24+32.

Kiekko-Laserin kasvatti pelasi viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja oli joukkueen tehokkain pistemies iskemällä seitsemässä ottelussa 11 pistettä. Hänet valittiin myös turnauksen tähdistökentälliseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle