Sampo Ranta ja Oskari Laaksonen hakemaan uutta nostetta SHL:stä – myös Kalle Loponen ja Kalle Maalahti kiekkoilevat ensi kaudella Ruotsissa

Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Sampo Ranta kiekkoili vielä päättyneellä Colorado Avalanchen organisaatiossa.
Kuva © Getty Images
Sampo Ranta ja Oskari Laaksonen jättävät Pohjois-Amerikan kaukalot toistaiseksi taakseen. Kalle Maalahden loppukauden lainapesti poiki sopimuksen HV 71:een. Kalle Loposen ura jatkuu Allsvenskanissa.

Ruotsalaisseura MoDo Hockey tiedotti torstai-iltana solmineensa kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Sampo Rannan, 22, kanssa. Ranta siirtyy SHL:ään Colorado Avalanchen organisaatiosta, jossa hyökkääjä vietti edelliset kolme kautta.

MoDon urheilujohtaja Henrik Gradin on tyytyväinen saatuaan nuoren suomalaisen sopimuksen alaiseksi.

– Hän on todella tarmokas ja kookas pelaaja. Hän on hyvä luistelija, hänellä on hyvä laukaus ja hän pelaa suurella tunteella. Tarmokkuus nousee esiin hänen pelissään ja on hänen parhaita ominaisuuksiaan. Hän tekee kovasti töitä koko ajan, Gradin kuvailee uutta pelaajaansa seuran tiedotteessa.

Ranta itse on myös innoissaan siirtymisestä Örnsköldsvikin kiekkoylpeyteen.

– Valitsin MoDon, koska se janoaa seurana menestystä. Se on myös perinteikäs seura, jolla on pitkä historia. Se tuntui minulle sopivalta, ja olen kuullut paljon hyvää MoDosta ja Örnsköldsvikistä ruotsalaisilta ystäviltäni.

Kaudesta 2016 lähtien Yhdysvaltojen juniori- ja yliopistosarjoja ensin tahkonnut ja sittemmin NHL-sopimuksen saanut Ranta on pelannut tähän mennessä yhteensä 18 NHL-ottelua ilman tehopisteitä. VG-62:n kasvatti on Avalanchen kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2018.

Oskari Laaksonen vaihtaa AHL:stä SHL:ään

Rannan tavoin myös puolustaja Oskari Laaksonen, 23, suuntaa Pohjois-Amerikasta Ruotsin maaperälle. SHL-joukkue Luleå Hockey julkaisi torstaina suomalaispuolustajan kaksivuotisen sopimuksen.

Laaksonen odottaa jo innolla muuttoa Luulajaan ja paikallisen joukkueen riveissä pelaamista.

– Tuntuu todella hyvältä muuttaa Luulajaan ja ottaa vastaan uusi haaste Luleå Hockey riveissä SHL:ssä. Ennen kuin päätin allekirjoittaa sopimuksen juttelin Juhani Tyrväisen kanssa, sillä olin pelannut hänen veljensä kanssa aiemmin, ja hänellä oli vain hyvää sanottavaa yhteisöstä ja joukkueesta, joten päätös oli helppo, Laaksonen kommentoi siirtoaan seuran tiedotteessa.

23-vuotias Laaksonen on pelannut edelliset kaksi ja puoli kautta AHL:ää seuroinaan Rochester Americans ja Texas Stars. Ilveksen kasvatilta löytyy myös Liiga-kokemusta yhteensä neljän kauden verran Ilveksestä ja Pelicansista.

Laaksonen on Buffalo Sabresin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2017.

Maalahden lainapesti toi sopimuksen

SHL-joukkue HV 71 ilmoitti keskiviikkona tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen kautensa seuran riveissä päättäneen puolustaja Kalle Maalahden, 32, kanssa. SaiPasta loppukauden lainalla jönköpingiläisseurassa kiekkoillut Maalahti keräsi pelaamissaan kymmenessä ottelussa tehopisteet 1+3=4.

Seuran urheilujohtaja Kent Norberg on suomalaispuolustajan sopimukseen tyytyväinen.

– Kalle osoitti kevään aikana, miten taitava yleispuolustaja hän on, ja olemme iloisia, että onnistuimme tekemään hänelle jatkon. Hän on joukkuepelaaja, joka osoitti hienoa luonnetta niin harjoituksissa kuin otteluissa, Norberg totesi seuran tiedotteessa.

Myös Maalahti oli iloinen saadessaan jatkaa jönköpingiläisseuran riveissä tulevalla kaudella.

– Olen äärettömän onnellinen, että saan palata takaisin HV 71:een. Päätimme kauden vahvasti, ja toivon, että voimme viedä peliämme entisestään eteenpäin ensi kaudella. Tunnelma Husqvarna Gardenissa on fantastinen, ja odotan jo innolla pelaamista jälleen kannattajien edessä, Maalahti hekumoi.

Ennen lainapestiään vain Suomen sarjoissa esiintyneellä Maalahdella on takanaan yhteensä 516 ottelua Liigassa pudotuspelit mukaan lukien. Pelaamissaan otteluissa puolustaja on merkkauttanut yhteensä 195 tehopistettä, joista 35 on maaleja ja loput 160 maalisyöttöjä.

Västerås IK:lle toinen suomalaisvahvistus

Ensi kaudella Ruotsissa kiekkoilee myös puolustaja Kalle Loponen, 22, joka siirtyy Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla, Allsvenskanissa, pelaavan Västerås IK:n riveihin. Edelliset kaksi kautta KooKoota edustaneen Loposen sopimus ruotsalaisseuran kanssa kattaa tulevan kauden.

Loposen lisäksi joukkueen värit pukee tulevalla kaudella ylleen maalivahti Niilo Halonen, jonka yksivuotinen sopimus uutisoitiin aiemmin toukokuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle