Sami Vatanen jatkaa uraansa Sveitsin pääsarjassa

Muut Sarjat / Uutinen
Vatanen edusti viime kaudella muun muassa Devilsiä.
Kuva © Getty Images
Vatasen sopimus Geneve-Servetten kanssa kattaa kuluvan kauden.

Sami Vatanen, 30, on tehnyt tämän kauden kattavan sopimuksen Sveitsin pääsarjaseura Geneve-Servetten kanssa. Samassa joukkueessa pelaa NHL-konkari Valtteri Filppula. Viime kaudella puolustaja kiekkoili NHL:ssä niin New Jersey Devilsin kuin Dallas Starsinkin riveissä. Yhteensä 39 runkosarjaottelua toivat tehot 2+4=6.

− Vatasen tulo tuo meille paljon mahdollisuuksia ja vakautta. Hän pystyy pelaamaan monessa eri roolissa ja hänen hyökkäyspään kykynsä auttaa meitä. Henrik Tömmernesin kanssa he muodostavat loistavan kaksikon ulkomaalaispuolustajia, Geneve-Servetten urheilujohtaja Marc Gautschi sanoi tiedotteessa.

Suomalainen on pelannut NHL:ssä yhdeksän kautta ja 524 ottelussa pisteitä on kertynyt 226. Vatasen ura taalajäillä alkoi Anaheim Ducksista, jonka jälkeen hän on edustanut viime kauden seurojensa lisäksi hetken ajan Carolina Hurricanesia.

Alun perin JYPin kasvatin NHL:ään varasi Ducks 2009 varaustilaisuuden neljännellä kierroksella. Vatanen on urallaan voittanut yhden Suomen mestaruuden, olympiapronssin ja U18 MM-pronssin.

Muokattu: 27.9.2021, kello 11.10: Viimeinen kappale uutiseen lisätty.

Muokattu: 27.9.2021, kello 11.33: Lisätty maininta Filppulasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle