Sami Kapanen luopuu omistajuudestaan KalPassa

LIIGA / Uutinen
Kapanen siirtyy sivuun KalPan taustalta.
Sami Kapanen on päättänyt luopua omistajuudestaan KalPa Hockey Oy:ssä. Kapanen myi osakkeet tätä tarkoitusta varten perustetulle Savonmaan Puolesta Oy:lle, jonka osakasjoukossa on lukuisia paikallisia yrittäjiä.

Sami Kapanen luopuu omistuksestaan, koska toteaa täyttäneensä ne tavoitteet, jota hän omistukseen lähtiessään odotti.

− Alkuperäinen ajatus KalPan omistukseen lähtiessäni oli turvata Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen Liiga-tasolle. Nyt vajaa kaksi vuosikymmentä myöhemmin voi mielestäni sanoa sen toteutuneen onnistuneesti, Kapanen toteaa.

− Viime vuodet KalPan toiminta on ollut vakaata ja kasvanut toimitusjohtaja Toni Saksmanin alaisuudessa oikeaan suuntaan. Tonin toiminta ja uuden omistajaryhmän ideologia helpottaa päätöstä siirtää seuran tulevaisuus uusiin käsiin, hän jatkaa.

Uudet omistajat tunnistavat, että odotettavissa ei ole tuottoja vaan enemmänkin hyvää mieltä pitkäjänteisesti. Omistajaryhmän tavoitteena on miettiä keinoja, jolla joukkueelle olisi mahdollista löytää uusia tulovirtoja, jotka edesauttaisivat menestystä Liigassa.

Savonmaan Puolesta Oy:n osakkaina ovat muun muassa entinen huippukiekkoilija Kimmo Timonen, nykyään KHL:ssä pelaava Teemu Hartikainen sekä KalPan toimitusjohtajana työskentelevä Toni Saksman. Yhtiön puheenjohtajaksi on valittu Markus Pohjonen, joka on niin ikään omistajien joukossa.

− Yleinen maailmanlaajuinen pandemia antoi vielä oman mausteensa kaupan loppuunsaattamiseen. Ennen kaupan lopullista sinetöintiä meidän oli tarpeen varmistua siitä, että toimintaa pystytään turvallisesti jatkamaan koronasta huolimatta. Korona on kuitenkin ohimenevä ilmiö sillä vuosikymmenien aikajänteellä, millä me tätä katsomme. Savo on meidän sydämissämme kuitenkin sitkeästi, sitä ei yksi korona paljoa hetkauta, kommentoi Pohjonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle