Sami Kapanen ei ole ainoa Luganon kanssa neuvotteleva suomalaislegenda – Mukana on myös Petteri Nummelin

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Sami Kapanen ei välttämättä jatka KalPan päävalmentajana.
Suomalaisista jääkiekkolegendoista myös Petteri Nummelin neuvottelee valmennuspestistä sveitsiläiseen HC Luganoon.

KalPan pääomistaja ja päävalmentaja Sami Kapanen on Sveitsissä neuvottelemassa päävalmentajasopimuksesta HC Luganoon. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti, ja myöhemmin Kapanen vahvisti asian Savon Sanomille.

Kapanen viestitti Savon Sanomille olevansa Luganolle ehdokas ja uskoakseen vahva sellainen. Hän lisäsi odottavansa tällä hetkellä tietoa seuran ratkaisusta.

Hän ei kuitenkaan ole ainoa suomalainen jääkiekkolegenda, joka on tyrkyllä Luganoon. Jatkoajan tietojen mukaan myös turkulainen puolustajakuuluisuus Petteri Nummelin neuvottelee pestistä alppimaan jättiläisen kanssa. Nummelin, 46, työskentelee tällä kaudella TPS:n B-juniorien apuvalmentajana. Toistaiseksi ei ole tiedossa, olisiko rooli Luganossa edustusjoukkueen apuvalmentajana vai junioripuolella.

Kapanen ja Nummelin tuntevat toisensa pitkältä ajalta. Molemmat olivat miesten maajoukkueessa voittamassa vuoden 1995 maailmanmestaruutta.

Nummelin yksi Suomen kaikkien aikojen maajoukkuepuolustajista. Hän edusti Leijonia peräti 17 arvoturnauksessa ja pelasi kolme kautta NHL:ssä. Hän edusti HC Luganoa pelaajana kymmenellä kaudella ja voitti siellä niiden aikana kaksi Sveitsin mestaruutta. Nummelin lopetti uransa ammattilaisjääkiekkoilijana vasta viime keväänä. Viimeiseksi seuraksi jäi Asia Leaguen japanilainen Nikko Icebucks.

Luganossa valmensi tällä kaudella suomalaisia, sillä edustusjoukkueen apuvalmentaja oli Jussi Silander ja taitovalmentaja Tuomo Kärki. Lisäksi fysiikkavalmentajana oli suomalais-sveitsiläinen Lassi Laakso.

» Lähetä palautetta toimitukselle