Saku Mäenalanen siirtyy Helsingin Jokereista Oulun Kärppiin kolmivuotisella sopimuksella

LIIGA / Uutinen
Mäenalanen palaa Ouluun kolmen kauden tauon jälkeen.
Kuva © Sami Kemppainen
Hyökkääjä palaa Ouluun Pohjois-Amerikan ja Venäjän kausien jälkeen. Mäenalanen pelasi heikohkon KHL-kauden päätteksi vahvat MM-kisat Riiassa, josta palkintokaappiin tuli hopeamitali.

Liigassa Kärppiä ja Pelicansia edustanut Saku Mäenalanen palaa takaisin Ouluun kolmen vuoden mittaisella ulkomaanoption sisältävällä sopimuksella, oululaisseura tiedotti kotisivuillaan. 

Kaksi edellistä kautta Jokereita KHL-kaukalossa edustaneella 27-vuotiaalla hyökkääjällä on kokemusta myös NHL- ja AHL-kaukaloista Carolina Hurricanesin organisaatiosta. 

Toissa kaudella Mäenalanen halusi Jokeri-väelle näyttää osaamistaan ja vakuuttikin uran ensimmäisellä KHL-kaudellaan, mutta viime kausi oli heikohko.

– Isoimmat jutut olivat halu menestyä ja pelata isossa roolissa. Koin, että molemmat asiat täyttyivät täällä. Kun kuulin minkälainen joukkue tänne on rakentumassa, niin se vaikutti totta kai myös. On hienoa tulla takaisin kotiin kannujahtiin, Mäenalanen kommentoi paluutaan Ouluun. 

Hyökkääjän palkintokaapissa on Riian kisojen hopeamitalin lisäksi muun muassa Liigan mestaruusmitalit Kärppien kanssa kausilta 2013-2014, 2014-2015 ja 2017-2018, Liigan pronssimitali oululaisseuran väreissä kaudelta 2015-2016, Mestiksen mestaruus kaudelta 2015-2016 Kajaanin Hokin riveistä sekä U20-ikäluokan MM-kulta alkuvuodesta 2014. 

– Saku on luistelu- ja kamppailuvoimainen pelaaja joita joukkue tarvitsee, jos haluaa menestyä. Sakun ominaisuudet täydentävät joukkueen hyökkäystä erinomaisesti. Hän tuo joukkueeseen fyysistä presenssiä ja kykyä ratkaista pelejä. Uskon, että Saku tulee olemaan huippupelaaja Liigassa, oululaisseuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho kehui Mäenalaista. 

» Lähetä palautetta toimitukselle