Saku Koivu, Erkka Westerlund ja uusi urheilujohtaja Rauli Urama vastaavat johtoryhmänä TPS:n kehittämisestä

LIIGA / Uutinen
TPS-legenda Saku Koivu on yksi seuran kehittämisestä vastaavan johtoryhmän jäsenistä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Erkka Westerlundin johtaman ryhmän tavoite on vahvistaa TPS:n urheiluosaamista.

TPS on nimittänyt johtoryhmän, joka 1.5. alkaen vastaa seuran urheilutoiminnan suunnittelemisesta ja kehittämisestä. Johtoryhmän puheenjohtaja on seuran hallituksen jäsen Erkka Westerlund ja muut jäsenet ovat Saku Koivu sekä seuran uusi urheilujohtaja Rauli Urama.

− Tämän kovan ammattilaisryhmän johdolla me luomme edellytykset pitkäjänteiselle ja kokonaisvaltaiselle toiminnalle sekä urheiluseurakulttuurille. Työtä tehdään jatkossa entistä strategisemmin ja tiiviimmin yhdessä, kaikkien TPS-toimijoiden kesken, kommentoi HC TPS:n puheenjohtaja Veli-Pekka Marin seuran tiedotteessa.

− Onnistuessamme luomme olosuhteet, jossa pelaaminen, valmennus ja urheilujohtaminen ovat kansainvälistä huipputasoa. Tavoitteena on entistä vankempi pohja urheilumenestykselle – ja samalla seura tarjoaa alueen nuorille mahdollisuuden kasvaa sekä urheilijoina että ihmisinä, linjasi puolestaan Westerlund.

Johtoryhmä työskentelee tiiviisti HC TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen, pelaajakoordinaattori Tomi Kallion ja valmennuspäällikkö Mika Suoraniemen kanssa. Urheilujohtaja Urama on puolestaan johtoryhmän linkki seuran operatiiviseen toimintaan.

− HC TPS ja TPS Juniorijääkiekko ry antavat johtoryhmälle kokonaisvastuun urheilun kehittämisestä. Me toteutamme päätöksiä ja vastaamme tuloksista. HC TPS:n omistajien sitoutuminen seuran tulevaisuuteen on kokoluokaltaan vaikuttava. Se mahdollistaa tämän uuden yksikön, jonka avulla hyödynnetään koko organisaation voimavarat, tuijottamatta hallinnollisia rakenteita, kommentoi Jääkiekkoliiton huippu-urheilun johtajan tehtävistä TPS:ään siirtyvä Urama.

− Minulla on tukenani kaksikko, jonka asiantuntemus hakee vertaistaan. Tässä ryhmässä yhdistyvät perinne, arvot, kokemus ja persoonat − ja jatkuva palo myös käytännön työhön.

Ex-pelaaja Koivulla ja menestysvalmentaja Westerlundilla on molemmilla omat vahvuutensa johtoryhmän toiminnassa.

− Meillä on yhdessä valmennuksen huippuosaajien kanssa mahdollisuus nostaa perinteikäs ja menestynyt seura uudelle tasolle. Perusta on vahva ja mahdollistaa uuden rakennustyön sekä toiminnan kehittämisen. Meidän pitää uskaltaa olla myös kriittinen, ja tiedostaa, että nykyinen taso ei riitä. Tulevaisuuden menestykseen vaaditaan jokapäiväisen tekemisen laatua, ja siinä meidän pitää olla parempia, lausuu Koivu.

− Kyse on myös TPS:n seurakulttuurin kehittämisestä ja yhteisöllisyyden kasvattamisesta. Haluamme vastata johtamisen ja valmentamisen muutosvaatimuksiin, jotka kiinnittyvät laajempaan yhteiskunnalliseen muutokseen. Menestyminen vaatii uudenlaista yhteisöllisyyttä, jossa näkyy keskinäinen arvostus, jatkuva oppiminen ja vuorovaikutustaidot. Haluamme olla tämän muutoksen kärjessä, ja muutos lähtee organisaation sisältä, Westerlund linjaa.

Urheilun johtoryhmä toimii HC TPS:n hallituksen hyväksymän strategian ja budjetin puitteissa ja vastaa seuran pitkäjänteisestä kehittämisestä hallitukselle. Urheilujohtaja Urama vastaa urheilun operatiivisesta toiminnasta. Hän vahvistaa pelaajavalinnat, ja päävalmentajaa valittaessa esittää ehdokkaansa hallitukselle, johtoryhmässä käytyyn keskusteluun ja analyysiin perustuen.

» Lähetä palautetta toimitukselle