Saksan tuttu tutkapari tuhosi Sveitsin – Ruotsin voittoputken mitaksi 54 peliä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Saksa tarrasi puolivälieräpaikkaan.
Kuva © Getty Images
Tim Stützle ja John-Jason Peterka olivat U20-kisan yön otteluiden hahmot. Kaksikon tehojen lisäksi Venäjä nitisti Ruotsin jatkoajalla.

Saksa-Sveitsi 5–4

Tim Stützle ja John-Jason Peterka olivat hurjassa vireessä lohkon päätösottelussa. Kaksikko vastasi kaikista joukkueen viidestä maalista, joiden turvin Sveitsi kaatui. Stützlelle kirjattiin tehot 2+3, Peterkalle 3+2.

Saksa johti ottelua avauserän jälkeen jo 3–0, mutta Sveitsi aloitti hurjan kirin päätöserässä. Jan Volekin otettua ulosajon erän lopulla Sveitsi pääsi vielä ylivoimalle, mutta kiri riitti vain maalin päähän.

Alkulohko päättyi molempien joukkueiden osalta. Saksa sijoittui A-lohkossa kolmanneksi, kun taas Sveitsi jäi viimeiseksi nollalla pisteellä. Saksa kohtaa puolivälierissä B-lohkon toiseksi sijoittuvan joukkueen, kun taas Sveitsin pelit päättyivät tähän. Poikkeusvuonna karsintaa A-sarjasta ei järjestetä.

Venäjä-Ruotsi 4–3 ja.

Ruotsi kiri kolme kertaa Venäjän rinnalle, mutta käteen jäi silti vain yksi piste, kun Venäjä onnistui voittamaan ottelun jatkoajalla. Voittomaalista vastasi Marat Husnutdinov ylivoimalla.

Ottelun tehomies oli 1+2 tehot kerännyt Rodion Amirov. Venäjän voiton tae oli tehokas ylivoimapelaaminen, sillä maaleista kolme syntyi Ruotsin jäähyn aikana.

Tappio tiesi sitä, että Ruotsin voittoputki alkulohkoissa katkesi 54 pelin jälkeen. Ruotsi pelasi 13 MM-alkulohkoa putkeen häviämättä peliäkään.

Venäjä nousi voitolla lohkon kärkipaikalle ennen päätöspäivää. Joukkueen sijoitus voi vielä pudota toiseksi, kun lohkon kakkonen ja kolmonen Ruotsi ja Yhdysvallat kohtaavat. 

Juttua muokattu 15.29: Lisätty maininta Ruotsin alkulohkovoitoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle