Saksan maajoukkueelle uusi päävalmentaja − kokenut Harold Kreis ottaa vetovastuun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Saksan maajoukkue saa uuden päävalmentajan.
Kuva © Getty Images
Saksan maajoukkue on palkannut uudeksi päävalmentajaksi 64-vuotiaan Harold Kreisin. Maajoukkueluotsin paikka vapautui Toni Söderholmin lähdettyä aikaisemmin tällä kaudella SC Bernin päävalmentajaksi.

Kanadalaissyntyisellä Harold Kreisilla on takanaan pitkä pelaajaura Saksasta. Hän pelasi Mannheimissa peräti 19 kautta ja edusti Saksan maajoukkuetta kaksi kertaa olympialaisissa ja kahdeksan kertaa MM-kisoissa.

Valmentajaurallaan hän on voittanut Sveitsin mestaruuden sekä HC Luganon että ZSC Lionsin päävalmentajana ja HC Davosin päävalmentajana. Saksan mestaruuksia hänellä on kaksi Adler Mannheimin apuvalmentajana. Tällä kaudella Kreis valmentaa saksalaista Schwenninger Wild Wingsiä.

Kreisin avuksi tulee peliurallaan muun muassa 131 NHL-ottelua pelannut Alexander Sulzer. Vuonna 2020 peliuransa lopettanut Sulzer on tällä hetkellä Fischtown Pinguinsin apuvalmentaja.

− Otan kunnialla vastaan tämän vastuullisen tehtävän täynnä energiaa. Haluan jatkaa Alexanderin kanssa menestyksekästä suuntaa, jolla maajoukkue on ollut viime vuodet ja kehittää sitä entisestään, Kreis kommentoi.

Kreisin ja Sulzerin sopimukset ovat kolmivuotisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle