Saksan kolmostasolle suomalaisväriä kaksin kappalein

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Valtteri Hotakainen jatkaa uraansa Saksassa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Saale Bulls Halle nappasi riveihinsä suomalaisväriä, kun Valtteri Hotakainen ja Tatu Vihavainen siirtyvät joukkueeseen.

Saksan kolmostasolla, Oberligassa pelaava Saale Bulls Halle vahvistuu kahdella suomalaispelaajalla. Saksalaisseuran paitaa ensi kaudella kantavat Jukureita viime kaudella edustanut Valtteri Hotakainen sekä SaPKossa kiekkoillut Tatu Vihavainen.

Urallaan yli 250 liigaottelua Jukurien ja JYPin miehistöissä pelanneelle Hotakaiselle siirto Saksaan on uran ensimmäinen ulkomaan pesti. Viime kaudella hän pelasi Liigassa 40 ottelua tehoin 2+6. 

24-vuotias Vihavainen on pelannut viimeiset kolme kautta Mestistä SaPKon ja Peliittojen riveissä. Päättyneellä kaudella hyökkääjä iski Mestiksessä 30 ottelussa 26 tehopistettä. Kaikkiaan Vihavaisella on Mestis-otteluita vyöllään 109 kappaletta.

Vihavainen kertoi paikallislehti Itä-Savon haastattelussa, että kevään aikana virityksiä oli muuallekin kuin Saksaan.

− Höpöttelyä oli Tanskaan siirtymisestä, mutta siellä hommat laitettiin koronan vuoksi jäihin. Saksasta tuli sitten taloudellisesti hyvä tarjous. Mestis on todella hyvä, kova ja haastava sarja. Rahapolitiikka sen sijaan on lapsenkengissä. Mikäs Mestistä olisi pelata, jos yleisöä olisi 2500–3000 per peli. Mutta nyt on hyvä lähteä katsomaan jotain muuta, Vihavainen kommentoi.

− Mitä olen juttuja sarjasta kuullut, niin ihan ookoo peliä. Isoa roolia ja sitä kautta onnistumisia lähden sieltä hakemaan ja kyllä minun pitäisi olla sen sarjan johtavia pelaajia, hyökkääjä totesi uudesta seurastaan.

Viime kaudella Oberligassa pelasi seitsemän suomalaispelaajaa: Santeri Ovaska, Antti- Jussi Miettinen, Joonas Toivanen, Walther Klaus, Antti Paavilainen, Eetu- Ville Arkiomaa sekä Roope Nikkilä.

» Lähetä palautetta toimitukselle