Saksalainen Moritz Seider on 2000-luvun viides tulokaspalkinnon voittanut puolustaja

NHL / Uutinen
Detroit Red Wingsin pelaaja palkittiin parhaana tulokkaana lähes 60 vuoden tauon jälkeen.
Kuva © Getty Images
21-vuotias puolustaja voitti tulokkaiden syöttöpörssin ja oli pistepörssin neljäs.

Detroit Red Wingsin Moritz Seider voitti ylivoimaisesti parhaalle tulokkaalle annettavan Calder Trophyn. 195 äänestäjästä 170 antoi saksalaiselle ykkössijaäänen. Seider voitti tulokkaiden syöttöpörssin ja oli pistepörssin neljäs – edellään Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Michael Bunting, Anaheim Ducksin taiturihyökkääjä Trevor Zegras ja seurakaveri Lucas Raymond.

Seiderin saama kokonaispistemäärä oli 1 853. Toiseksi tullut Zegras sai 15 ykkössijaääntä ja yhteensä 1 191 pistettä. Kolmas finalisti oli tulokkaiden pistepörssin voittanut Bunting, jonka äänestyksessä saama kokonaispistemäärä oli 877. Florida Panthersin suomalaistulokas Anton Lundell oli äänestyksen kuudes, eikä saanut yhtään ykkössijaääntä.

Seider on Red Wingsin historian kuudes Calder-voittaja ja ensimmäinen sitten maalivahti Roger Crozierin, joka voitti palkinnon vuonna 1965. Norris Trophyn voittanut Cale Makar on edellinen vuoden tulokkaaksi valittu puolustaja, hän voitti Calder Trophyn vuonna 2020.

Florida Panthersin Aaron Ekblad palkittiin Calder Trophylla vuonna 2015, Buffalo Sabresin Tyler Myers voitti vuonna 2010 ja St. Louis Bluesin Barrett Jackman kauden 2002–03 päätteeksi.

Red Wings varasi Seiderin vuonna 2019 varaustilaisuuden kuudentena pelaajana. Saksalaispuolustaja kävi pelaamassa AHL:ssä varausta seuranneen kauden, mutta palasi viime kaudeksi Eurooppaan ja pelasi SHL:ssä Röglen riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle