Saksa ja Italia uusivat viimevuotiset maalijuhlat, Kazakstan piti Slovakiaa ahtaalla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Slovakia sai toden teolla uurastaa voittonsa eteen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan ja Italian ottelusta muodostui yksipuolisen alun jälkeen varsinainen maalishow. Slovakia otti nihkeän voiton Kazakstanista. Latvian ja Itävallan välinen koitos venyi voittomaalikilpailuun asti.

Vuoden 2021 MM-kisoissa Saksa ja Italia yltyivät todellisiin maalijuhliin, ja joukkueet latoivat tauluun lukemat 9–4. Nähtävästi tarkkuustyö on joukkueilla kunniassaan, sillä tällä kertaa keskinäisen ottelun lopputulos oli tismalleen sama.

Ottelun kuva oli alusta pitäen Saksan hallintaa. Jo avauserässä peli oli 4–0, eikä Toni Söderholmin ryhmän johtoasema ollut uhattuna edes pelin vanhetessa, vaikka jalka kaasulta oli jo nostettu. Puolitehoillakin Saksa mätti viisi maalia lisää, ja päätöserässä Italia osui kolmesti, kun saksalaiset olivat jo lakanneet puolustamasta.

Kroonisesta tehottomuudesta kärsinyt Saksa sai nyt ison onnistumisen tilastojen valossa, vaikka vastustaja olikin kepeimmästä päästä. Pelaajista tehotuulella olivat kaksi maalia iskeneet Daniel Fischbuch ja Alexander Karachun sekä huimat pisteet 1+3 kasannut Kai Wissmann, kolme maalisyöttöä tarjoillut Marc Michaelis sekä tehot 1+2 kirjannut Lukas Reichel. Italian merkittävin onnistuja oli Alex Petan (1+1).

Tehokas ylivoima toi voiton Slovakialle

Slovakian oli käytännössä pakko saada pisteitä Kazakstanilta pitääkseen pudotuspelihaaveet yllä. Vastaavasti Kazakstan toivoi apuja putoamistaisteluunsa. Slovakia aloitti hermostuneesti, vaikka Andrej Kollár viimeistelikin ottelun avausmaalin ajassa 12.12. Michal Krištof osui tolppaan, ja tämän tilanteen jälkeen ottelun luonne muuttui.

Slovakia sortui kurittomuuteen, ja Kazakstan nousi Kirill Panjukovin ja Dimitri Ševtšenkon ylivoimamaaleilla kärkeen ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toinen erä ei tarjonnut suuria elämyksiä, mutta vähiten mieltäylentävä tilanne koettiin erän puolivälissä, kun Pavel Akolzin taklasi puun takaa Jakub Minárikia. Akolzin selvisi ilman ulosajoa mutta sai tilanteesta viiden minuutin rangaistuksen.

Slovakia meni pitkän ylivoiman aikana johtoon. Martin Fehérváryn luja veto upposi maskin takaa verkkoon, ja Adam Liška viimeisteli tyylikkäästi läpiajosta. Viitisen minuuttia ennen taukoa Juraj Slafkovský hyvitti aiemmat erheensä taituroimalla rangaistuslaukauksesta 4–2.

Panjukov toi Kazakstanin kolmannen erän alussa vielä maalin päähän, ja ottelu sähköistyi uudestaan. Tällä kertaa slovakialaiset säilyttivät malttinsa ja puolustivat itselleen voiton ja täydet sarjapisteet.

Latvia taisteli voiton Itävallasta loppuillan kiekkotrillerissä

Itävalta oli raapinut pisteitä pitkin viikkoa mistä ikinä oli irti saanut. Latvian turnaus oli edennyt nihkeästi, joten odotettavissa oli tasaväkinen ottelu. Sellainen myös saatiin.

Maltillisen alun jälkeen alkoi sitten kunnolla tapahtua joukkueiden latoessa maaleja vuoron perään. Toisen erän jälkeen tilanne oli 3–2 Latvialle, ja Thomas Raffl tasoitti kolmannen erän seitsemännellä minuutilla.

60 minuuttia ei ollut tarpeeksi. Jatkoajalla nähtiin kummassakin päässä parikin läheltä piti -tilannetta, joista niukin oli Ronalds Ķēniņšin laukaus, joka kimposi tolpasta toiseen. Viimeisellä sekunnilla Paul Huber käänsi sivurautaan, mutta ratkaisua oli haettava voittomaalikilpailusta.

Ottelun luonteeseen sopivasti ratkaisu venyi viimeiseen pariin asti. Brian Leblerin yritys kilpistyi Arturs Silovsiin, ja Latvia kuittasi lisäpisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle