Saksa järjesti kisojen ensimmäisen yllätyksen, Jesper Wallstedtin unelmailta riitti Ruotsille

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alexander Blank johti joukkojaan edestä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen toinen kisapäivä tarjosi Saksan, Venäjän ja Ruotsin voitot. Illan hahmoja olivat Jesper Wallstedt sekä Alexander Blank.

Venäjä–Sveitsi 4–2

Sveitsi sai oman laihan mahdollisuutensa nousta peliin mukaan noin pari minuuttia ennen loppua. Venäjän valmennus haastoi Sveitsin tekemän 4–2-maalin paitsiona, mutta kun maali pysyi voimassa, Venäjälle tuomittiin kahden minuutin rangaistus väärästä haastosta. Ylivoima jäi kuitenkin melko ponnettomaksi, eikä lisämaaleja enää nähty.

Näin ollen ottelun ratkaisuksi jäi ottelua kuvastanut tilanne päätöserän puolivälissä. Sveitsi pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta hyökkäys kariutui harhasyöttöön. Harhasyöttöä seuranneesta vastahyökkäyksestä Matvei Mitškov viimeisteli turnauksen kolmannen osumansa ja vei Venäjän 4–1-johtoon.

Venäjältä ennen Mitškovia osuivat Danila Jurov, Dmitrii Zlodejev sekä Pavel Tjutnev. Sveitsin maaleista vastasivat Attilio Biasca ja Fabian Ritzmann. Sveitsi lähti otteluun ilman ykköstähteen Simon Knakia.

Venäjällä on Sveitsi-voiton lisäksi alla tappio Ruotsille. Sen seuraava ottelu on keskiviikon ja torstain välisenä yönä Slovakiaa vastaan. Sveitsi kohtaa lohkon toisessa pelissään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Yhdysvallat.

Saksa–Tšekki 2–1 ja.

Molemmat joukkueet lähtivät hakemaan turnauksen avausvoittoa lohkon toisista peleistä. Tšekki lähti otteluun kovan takaiskun kokeneena, kun huippulupaus David Jiříček ei pystynyt pelaamaan Kanada-pelissä saamansa taklauksen jälkeen. 

Lopulta ottelussa nähtiin turnauksen ensimmäinen yllätys, kun Saksa nappasi kaksi pistettä Tšekin kustannuksella. Saksan suurimmat sankarit olivat Florian Bugl, joka torjui ottelussa 39 kertaa sekä kahdesti maalannut Alexander Blank. Blank väläytteli molemmissa osumissaan laadukasta laukaustaan. Tšekin ainokaisesta vastasi kapteeni Jan Myšák.

Molemmilla joukkueilla on edessä välipäivä. Tšekki kohtaa seuraavassa pelissään Suomen ja Saksa Kanadan.

Ruotsi–Slovakia 3–0

Ruotsin ja Slovakian välinen ottelu oli täyttä Jesper Wallstedtin näytöstä. Nuori maalivahti oli maalillaan ohittamaton, kun Ruotsi nappasi alkulohkon toisen voittonsa lukemin 3–0. Wallstedtille kirjattiin 48 torjuntaa.

Ruotsin maaleista vastasivat Theo Niederbach, Albert Sjöberg ja tyhjään maaliin viimeistellyt Daniel Ljungman. Slovakia oli käytännössä läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta Juniorkronornan puolusti sinnikkäästi hyvällä taisteluilmeellä.

Slovakian paras etsikkoaika tuli päätöserään, kun Leo Lööf sai ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Hetkeä myöhemmin Ruotsille tuli vielä toinen jäähy, ja Slovakia pyöritti kuudella pelaajalla kolmea vastaan. Tolppaa lähemmäksi Slovakia ei kavennusosumaa päässyt.

Ruotsin seuraava ottelu on keskiviikon ja torstain välisenä yönä Yhdysvaltoja vastaan. Slovakia puolestaan kohtaa samana yönä Venäjän. 

» Lähetä palautetta toimitukselle