Sakari Salmelasta RoKin seuraavan kauden päävalmentaja

MESTIS / Uutinen
Sakari Salmela ottaa RoKin ohjat käsiinsä kaudella 2023−24.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
RoKi kertoo valinneensa seuraavaksi päävalmentajakseen Sakari Salmelan. Salmela aloittaa seurassa kauden 2023−24 alussa.

RoKi kertoi palkanneensa Sakari Salmelan päävalmentajakseen kaudelle 2023−24. Sopimus on yksivuotinen ja siinä on vuoden mittainen jatko-optio, jonka seura voi halutessaan käyttää.

Salmela on valmentanut kuluvalla kaudella Suomi-sarjassa pelaavaa Nokian Pyryä. Hänet palkittiin Suomi-sarjan vuoden valmentajaksi kaudella 2021−22.

Hän ottaa valmennusvastuun kunnianhimoisin odotuksin.

− Haluan tulla Rovaniemelle menestymään. Niin kauan kun kilpaurheilussa mukana ollaan niin tavoitteena pitää olla voitto. Toki voittaminen on aina asioiden summa, mutta niin hyvin yritetään työt tehdä, että se on mahdollista. Se vaatii myös jatkuvaa kehitystä niin pelaajilta kuin valmentajiltakin, kertoo Salmela RoKin tiedotteessa.

− Organisaatio ja fanit ovat sarjan kärkeä, joten ei tarvinnut montaa sekuntia miettiä tänne lähtöä, kun sauma avautui.

Nykyinen päävalmentaja Maso Lehtonen on käyttänyt oman sopimuksensa siirto-option. Salmelalta sataa kiitosta myös edeltäjänsä suuntaan.

− Maso on tehnyt täällä loistavaa työtä. Joukkue on tottunut treenaamaan kurinalaisesti ja arki on täällä ollut laadukasta. Siitä ei tulla tinkimään jatkossakaan. Puitteet Rovaniemellä ovat ihan kärkipäässä koko Suomessa. Haluamme olla Mestiksen urheilullisin joukkue ja houkuttelevin vaihtoehto pelaajalle kehittymisen kannalta, Salmela kehuu seuran nettisivuilla.

− Tiettyjä asioita varmasti pelissä muuttuu nykyiseen nähden, mutta puhutaan vivahteista. Ensi kaudella RoKi tulee pysymään kiekossa ja rytmittämään peliä vahvasti niin kiekollisena, kun kiekottomana. Haluamme määrätä, mitä pelissä tapahtuu minäkin hetkenä, Salmela avaa haastattelussa.

RoKin toimitusjohtaja Janne Hyvärinen on tyytyväinen palkkaukseen.

− Uuden valmentajan rekrytointiprosessi oli mielenkiintoinen ja haastattelimme useaa kandidaattia. Salmelan valinta oli kuitenkin selkeä ja yksimielinen päätös. Näemme hänessä modernin ja eteenpäin menevän valmentajan, joka sopii RoKin suunnitelmiin ja toimintamalleihin täydellisesti, Hyvärinen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle