SaiPalle kova vahvistus keskikaistalle − Jarno Koskiranta palaa Lappeenrantaan

LIIGA / Uutinen
Maajoukkuepaitaakin kantanut Koskiranta palaa SaiPan riveihin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
SaiPa saa hyökkäykseensä nimekkään paluumuuttajan, kun hyökkääjä Jarno Koskiranta tekee paluun Lappeenrantaan.

Viimeiset seitsemän kautta KHL:ssä kiekkoillut Jarno Koskiranta tekee paluun Liigaan SaiPan riveihin. Hyökkääjän sopimus on kolmivuotinen eli se ulottuu kevääseen 2023 saakka.

Koskiranta pelasi SaiPassa aiemmin kaudet 2009−2012 ja iski tuolloin tehokkaimmalla kaudellaan 39 tehopistettä. Kaudella 2011−2012 Koskiranta pelasi myös ensimmäiset A-maaottelunsa. Liigassa hän on edustanut myös yhden kauden ajan Tapparaa, jossa saavutti hopeaa keväällä 2013.

− Lappeenrantaan paluu on ollut selviö siitä asti kun lähdin. Sen takia tänne tultiin, että päällimmäinen unelma on ollut jo jonkin aikaa se, että SaiPassa menestyisi. Täällä on ollut hurmosta esimerkiksi Tirkkosen aikaan ja kaupunki on pitkään janonnut menestystä. Olisi kyllä kruununjalokivi itselle, että saisi täällä jotain voittaa, Koskiranta kommentoi.

KHL:ssä Koskiranta pelasi Sibir Novosibirskin ja SKA Pietarin riveissä yhteensä lähes 450 ottelua. Kauden 2016−2017 päätteeksi hän pääsi juhlimaan SKA:ssa Gagarin Cupin voittoa eli KHL:n mestaruutta.

Päättyneellä kaudella 33-vuotias hyökkääjä teki SKA:ssa 42 ottelussa tehot 9+10.

Koskiranta on urallaan esiintynyt myös yksissä olympialaisissa sekä kaksissa MM-kisoissa leijonapaidassa. Keväällä 2016 hän sai palkintokaappiinsa MM-hopeaa.

− Jarno tietää päivittäisen vaatimustason siihen, mitä menestyminen vaatii. Hän on varmasti myös hyvä esimerkki ja opastaja meidän nuorille pelaajille. Koskiranta on erittäin monipuolinen kahden suunnan pelaaja, joka on tottunut kantamaan isoa roolia myös sekä ylivoima- että alivoimapelissä, totesi SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa.

» Lähetä palautetta toimitukselle