SaiPa vahvistuu SHL-mestarilla − LA Kings lainaa Moveraren Lappeenrantaan

LIIGA / Uutinen
Jacob Moverare on tottunut menestymään myös nuorisomaajoukkueissa.
SaiPa lainasi puolustukseensa 22-vuotiaan Jacob Moveraren, joka on viime kausina tottunut menestymään niin Frölunda HC:n kuin Ruotsin maajoukkueenkin riveissä. Los Angeles Kingsillä on oikeus kutsua lainapelaajansa leirityksiin ennen NHL-kauden alkua.

SaiPa julkisti kauden 2020−2021 kattavan lainasopimuksen puolustaja Jacob Moveraren kanssa. Kookas ruotsalainen (191 cm / 96 kg) liittyy lappeenrantalaisten riveihin lainasopimuksella Los Angeles Kingsistä. Kingsillä on oikeus kutsua pelaaja riveihinsä NHL:n harjoitusleirien alkaessa.

22-vuotias pelaaja on ehtinyt urallaan voittaa kerran SHL:n mestaruuden ja kaksi kertaa CHL:n mestaruuden Frölunda HC:n riveissä. Tämän lisäksi Moverare on tuttu pelaaja Ruotsin nuorisomaajoukkueissa. Hän on voittanut hopeaa niin 18- kuin 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa.

Päättyneellä kaudella Moverare oli Frölundan tehokkain puolustaja iskettyään 51 otteluun tehot 7+12. Teholukemaksi kirjattiin +17, joka riitti SHL:n tilastoissa sijalle yhdeksän.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa odottaa Moveraresta merkittävää vahvistusta joukkueeseen.

− Jacob pystyy pelaamaan vahvasti ja monipuolisesti kahteen suuntaan. Hän lukee hyvin peliä ja pystyy toimimaan myös paineen alle. Hän oli viime kauden CHL-mestarijoukkueen kärkipakkeja kaikilla mittareilla, Tuomenoksa ylistää joukkueen uutta pelaajaa.

Pelaaja näkee itsensä vahvana puolustuspään pelaajana.

− Saan ensimmäisen syötön hyvin perille. Näen itseni vahvana nimenomaan puolustuspäässä, mutta tykkään myös tukea hyökkäyksiä, Moverare listaa parhaita puoliaan.

Moverare saapuu Lappeenrantaan ensi viikolla, minkä jälkeen hän viettää kaksi viikkoa omaehtoisessa karanteenissa. Joukkueen mukaan hän pääsee 21. syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle