SaiPa vahvisti joukkuettaan kolmella uudella pelaajalla – Ville Meskanen siirtyy paikallisvastustajan riveihin

LIIGA / Uutinen
Meskasen maila laulaa ensi kaudella SaiPan paidassa. Viime kaudella KooKoossa hyökkääjä iski 18 maalia.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
SaiPa julkaisi tehneensä kolme uutta pelaajasopimusta. Joukkuetta vahvistamaan tulivat hyökkääjät Ville Meskanen ja Gustav Olhaver sekä puolustaja Aaron Irving.

SaiPa ilmoitti vahvistaneensa joukkuetta kolmella uudella pelaajalla.

KooKoosta saapui yhden vuoden sopimuksella hyökkääjä Ville Meskanen. Lappeenrantaan saapuivat myös kanadalaispuolustaja Aaron Irving ja ruotsalaishyökkääjä Gustav Olhaver. Irvingin sopimus on yhden vuoden mittainen, kun taas Olhaverin sopimus on mallia 1+1-vuotinen.

Joukkueen hyökkääjistö vahvistuu 26-vuotiaalla hyökkääjällä Meskasella. Viime kaudella KooKoossa hyökkääjä paukutti 60 otteluun tehot 18+14=32. 18 osumallaan hyökkääjä oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä. Pudotuspeleissä 16 otteluun syntyi 4+3=7 tehopisteet, kun kouvolaiset nappasivat upean neljännen sijan kauden päätteeksi.

KooKoon lisäksi hyökkääjä on edustanut usean kauden ajan Liigassa kasvattajaseuraansa Ilvestä. Lisäksi Meskaselta löytyy pelejä myös Pohjois-Amerikasta ja AHL:stä kahdelta eri kaudelta.

– Hänessä spesiaalia on laukaus ja ylivoimamaalien tekokyky. Hänellä on edelleen valtava halu päästä vielä seuraavalle tasolle. Vaikka Ville onkin jo vakiinnuttanut paikkansa erinomaisena Liiga-pelaajana ja hän tekee paljon maaleja vuodesta toiseen, siellä on vielä hyppy otettavissa. Hänestä voi tulla vielä parempi pelaaja ja haluamme auttaa häntä siinä ja hän varmasti auttaa meitä, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi.

SaiPa hankki Tšekin pääsarjasta 26-vuotiaan oikealta laukovan puolustajan Irvingin. Litvínovssa kanadalainen teki tällä kaudella 52 otteluun 10+15= 25 tehopistettä. Puolustajalla alkava kausi on neljäs Euroopassa. Hän on pelannut myös kaudet Ruotsin ja Norjan pääsarjoissa.

– Tarvitsimme selkeän profiilipuolustajan joka pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa sekä taklaamaan, tekemään oikeastaan mitä vaan. Aaronin nimi tuli esiin nopeasti. Juttelimme Aaronin ja hänen agenttinsa kanssa kymmenkunta kertaa ja pitkän prosessin kautta saatiin pelaaja joka haluttiin.

Ruotsin toiselta sarjaportaalta SaiPaan saapui 24-vuotias laitahyökkääjä Olhaver. Isokokoinen ruotsalainen pelasi Kristianstadissa viime kaudella 52 ottelua, joissa tehopisteitä tuli 14+13=27. Colorado Avalanche varasi ruotsalaisen vuoden 2015 varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella.

– Pitää muistaa, että Gustav tulee Allsvenskanista, suurin hyppy uralla on vielä tekemättä. Hän on erittäin motivoitunut ja eteenpäin pyrkivä pelaaja. Hänellä on kyky tehdä maaleja ja ennen kaikkea hän uskaltaa mennä maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle