SaiPa pestasi slovakialaismaalivahti Matej Tomekin, jolla on vyöllään NHL-varaus − "Kaikki viestit hänestä ovat olleet todella positiivisia"

LIIGA / Uutinen
Tomek Slovakian pääsarjan tähdistöottelussa.
Kuva © Getty Images
SaiPan slovakialaisedustus vahvistuu entisestään. Maalivahti Matej Tomek siirtyy Lappeenrantaan 1+1-vuotisella sopimuksella.

Slovakialaismaalivahti Matej Tomek, 22, liittyy SaiPan vahvuuteen 1+1-vuotisella sopimuksella. Sopimuksessa oleva optio sisältää KHL-pykälän. SaiPan slovakialaisedustus on jo ennestään vahva, sillä joukkueessa pelaavat Tomas Zaborsky, Mario Grman ja Filip Krivosik.

− Olemme nähneet paljon pelejä häneltä ja Matej on kyllä vakuuttanut niissä. Kaikki viestit hänestä ovat olleet todella positiivisia, SaiPan maalivahtivalmentaja Janne Valtonen kommentoi.

Kuluneella kaudella Tomek pelasi Slovakian pääsarjassa HK Dukla Trencinissä 32 ottelua torjuntaprosentilla 92,7. Hän esiintyi myös maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HK 95 Povazska Bystricassa neljä ottelua torjuntaprosentilla 91,4. Isokokoisen maalivahdin tilille kertyi lisäksi yksi ottelu Slovakian A-maajoukkueen paidassa.

− Viime kausi oli hyvä. Maalivahtiparini on paljon minua kokeneempi ja joukkue on luottanut häneen useamman kauden ajan. Rupesimme kuitenkin jakamaan vastuuta ja sain paljon mahdollisuuksia, Tomek kertoi SaiPalle.

Tomek on Philadelphia Flyersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2015. Hän ei ole kuitenkaan tehnyt NHL-sopimusta. Vuosien 2014 ja 2019 välillä Tomek pelasi Pohjois-Amerikassa. Maalivahti torjui vuosien aikana yhteensä seitsemän ottelua Yhdysvaltain yliopistosarjassa. Toissa kausi Nebraska-Omahan yliopistossa oli vaikea, sillä hän pelasi vain viidessä ottelussa.

− Varatuksi tuleminen oli siistiä, mutta lopulta se ei tarkoita että polkusi NHL:ään on yhtään helpompi. Kaikkien nuorten on tärkeää tiedostaa se. Kyllä NHL on edelleen tavoitteeni, mutta juuri nyt keskityn ainoastaan tulevaan kauteen valmistautumiseen ja siihen, että olen parhaimmillani SaiPassa, maalivahti kertoi.

Päättyneellä kaudella SaiPan maalivahteina pelasivat Niclas Westerholm ja Karolus Kaarlehto. Heillä ei ole lappeenrantalaisjoukkueen kanssa sopimusta ensi kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle