SaiPa löysi tilkettä keskikaistalleen: ECHL-tehomies Dante Salituro keltamustiin

LIIGA / Uutinen
Keltapaitaan liittyy uutta verta.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa hankki repaleisen rivistönsä tilkkeeksi 22-vuotiaan Dante Salituron. Kanadalaisen sopimus sisältää koeajan.

SaiPan tuorein hankinta on hyökkääjä Dante Salituro, 22. Salituron sopimus on loppukauden mittainen, mutta se sisältää marraskuun maaottelutaukoon asti ulottuvan koeajan. Salituro kykenee pelaamaan niin laidassa kuin keskellä.

– Dantella riittää Liiga-tasolle liikettä, pelikäsitystä ja taitoa. Kaivamamme tiedon ja oman käsitykseni mukaan [Salituro] tulee pärjäämään Euroopassa, mutta koska kyseessä on ensimmäinen kausi Liigassa, sisältää sopimus try-outin, luonnehtii uutta hankintaansa urheilutoimenjohtaja Antti Tuomenoksa SaiPan tiedotteessa.

Lappeenrantaan Salituro saapuu ECHL:sta, jossa hän oli viime kaudella Allen Americansin paras pistemies. 66 ottelua tuottivat yhteensä tehot 22+39. NHL:ään varaamaton Salituro solmi tulokassopimuksen Columbus Blue Jacketsiin 2016, muttei pelannut NHL:ssä otteluakaan. Sopimusvuodet kuluivat lähinnä OHL:ssä ja ECHL:ssä.

Salituron hankinta tuli ajankohtaiseksi SaiPan murheellisen loukkaantumistilanteen takia. Keskushyökkääjistä ovat tällä hetkellä sivussa Ville KohoSanteri Virtanen ja Micke Saari. Näistä viimeisen kausi on ohi.

Salituron ohella SaiPa hankki aiemmin tällä viikolla pätkäsopimuksella KalPa-ikoni Tuomas Kiiskisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle