SaiPa kiinnitti viisi nuorta lupausta jatkosopimuksiin – Markkaselle kolmen vuoden kiinnitys

LIIGA / Uutinen
Matias Mäntykivi on yksi jatkajista ja SaiPan lupaavimmista omista kasvateista.
Kuva © Jarno Hietanen
Jatkosopimukset on solmittu kahdelle maalivahdille ja kolmelle hyökkääjälle.

SaiPa tiedotti maanantaina jatkosopimuksista viiden nuoren pelaajansa kanssa. Nimensä uuteen kontrahtiin ovat kirjoittaneet maalivahdit Juho Markkanen ja Severi Auvinen sekä hyökkääjät Veikko LoimarantaMatias Mäntykivi ja Valtteri Ojantakanen

Auvisen ja Mäntykiven vanhoissa sopimuksissa oli SaiPan optio vuoden jatkosopimuksista, ja molemmat optiot on nyt käytetty. Ojantakasen jatkosopimus on kaksivuotinen, Loimarannan 2+1-vuotinen ja Markkasen kolmevuotinen.

Lappeenrannassa syntynyt Matias Mäntykivi on kantanut läpi kauden SaiPan tehokkaimman alle 20-vuotiaan erikoiskypärää. Kauden 37 Liiga-ottelussa on kirjautettu tehoja 3+2. Pelejä on kertynyt vyölle myös Ketterässä yhteensä kahdeksan sekä SaiPan A-nuorissa kaksi. 

Mäntykivi, 18, on Boston Bruinsin viimekesäinen kuudennen kierroksen varaus. Alle 20-vuotiaiden maaotteluita Mäntykivi on tahkonnut tällä kaudella kahdeksan yhteistehoin 3+2.

Jokereista täksi kaudeksi SaiPaan siirtyneet Loimaranta ja Ojantakanen ovat tehoilleet sputnikien A-nuorissa yli piste per peli -tahdilla ja murtautuneet ohessa myös Liiga-rinkiin. Anssi Löfmanin loukkaantumisen myötä Loimaranta on murtautunut helmikuun mittaan SaiPan ykkösketjun keskelle.

Maalivahdit Markkanen, 17, ja Auvinen, 18, ovat torjuneet pääosin seuran A-nuorissa. Toisen polven maalivahti Markkanen on torjunut tällä kaudella myös kaksi Mestis-ottelua Ketterässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle