SaiPa kiinnitti nuorisoaan sekä luottopuolustaja Riikolan – Záborský, Kaksonen ja Mäntykivi jättävät seuran

LIIGA / Uutinen
SaiPan kaksi parasta maalintekijää, Tomáš Záborský ja Elmeri Kaksonen, jatkavat uriaan muualla.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa tiedotti sekä jatkosopimuksista että lukuisten avainpelaajiensa lähdöstä.

SaiPan Liiga-joukkue uusiutuu kaudelle 2021-22 merkittävästi. Seura tiedotti tänään perjantaina solmimistaan jatkosopimuksista sekä nuorten pelaajien Liiga-sopimuksista ja kertoi lisäksi, että kaikki jatkajat nykyisestä joukkueesta on tiedotteen myötä julkistettu. 

Keltamustista poistuu muun muassa päättyneen kauden kolme parasta maalintekijää; hyökkääjät Tomáš Záborský, Elmeri Kaksonen ja Joni Nikko.

Záborský edusti SaiPaa kaksi kautta ja voitti molempina kausina seuran maali- sekä pistepörssin. Varakapteeni Kaksonen pelasi Tapparasta paluunsa jälkeen SaiPassa kuudella kaudella peräkkäin, vaasalaislähtöinen Nikko pelasi puolestaan sputnikeissa viidellä kaudella.

Muut lähtijät ovat NHL:aan varattu SaiPan oma kasvatti Matias Mäntykivi, Slovakiasta kesken kauden SaiPaan palannut Rasmus Hämäläinen, Sportista kevääksi siirtyneet Eemil Erholtz ja Niklas Nevalainen, siirtorajan paluumuuttaja Sam Lofquist, kolme kautta SaiPaa edustanut Micke Saari sekä puolustajat Mário Grman ja Markus Kojo.

Yhdelletoista U20-pelaajalle Liiga-sopimukset

Sputnikien Liiga-miehistössä jatkaa puolustaja Simo-Pekka Riikola yksivuotisella sopimuksella. Puolustavaksi puolustajaksi viime vuosina profiloitunut Riikola oli hieman yllättäen SaiPassa kauden päättäneistä puolustajista tehokkain: 46 ottelua tuottivat tehot 4+4. Tuleva Liiga-kausi on 29-vuotiaalle Riikolalle jo seitsemäs SaiPassa.

Alle 20-vuotiaiden SM-sarjan puolivälieriin yltäneestä SaiPan U20-joukkueesta yhdelletoista pelaajalle on sorvattu Liiga-sopimukset. 

Maalivahti Kalle Variksen sopimus on 2+2-vuotinen. Puolustajista Elmeri Laakson ja Aapo Sarellin sopimus on 3+1-vuotinen, Mikael Koskimiehen ja Hugo Rikkilän kolmivuotinen sekä Leevi Karjalaisen 1+1-vuotinen. Hyökkääjistä Otto Hokkanen ja Roni Karvinen jatkavat kolmivuotisella, Niko Kautiainen ja Aleksi Sinkkonen kaksivuotisella sekä Miika Herrala 1+1-vuotisella sopimuksella.

– On hienoa huomata, että nuoret pelaajat kokevat pelaajapolkumme vahvaksi ja haluavat jatkaa täällä. Nuorissa on selkeästi imua. – – Nuoret eivät lähtökohtaisesti ole vielä ensi kaudella Liiga-joukkueen runkoa, mutta heillä on omalla kehityksellään mahdollisuus siihen, sanoo tiedotteessa SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen.

SaiPa kertoo julkistavansa uusia pelaajiaan sekä uuden valmennuksensa Liiga-kauden päätyttyä toukokuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle