SaiPa julkisti uuden runkonsa – Pekka Virta odotetusti pääkäskijäksi

LIIGA / Uutinen
Hankinnoista nimekkäin on Lukon mestariksi valmentanut Pekka Virta.
Kuva © Jarno Hietanen
Virta saa apureikseen RoKia viime kaudella luotsanneen Santeri Immosen sekä SaiPaa marraskuusta asti valmentaneen Ville Hämäläisen. Pelaajasopimuksia julkistettiin kaikkiaan 11.

SaiPa julkisti maanantaina tulevan kauden joukkueensa ja valmennuksensa Lähtölaukaus-lähetyksessään. Uutena päävalmentajana aloittaa Pekka Virta, joka siirtyy SaiPaan Lukon penkin takaa. Virran sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta.

Muun valmennusryhmän muodostavat Santeri ImmonenVille Hämäläinen ja Janne Valtonen. Immonen saapuu SaiPaan RoKin päävalmentajan paikalta, Hämäläinen ja Valtonen jatkavat viime kauden päättäneestä valmennusryhmästä. 

Immosen ja Valtosen sopimukset kattavat tulevan kauden. Marraskuussa päävalmentajaksi nousseen Hämäläisen sopimus on puolestaan kaksivuotinen.

Takalinjoille kolme uutta nimeä

Puolustukseensa SaiPa on kiinnittänyt Joona HuttulanNiklas Peltomäen sekä Nuutti Viitasalon

Huttula siirtyy Lappeenrantaan kasvattajaseurastaan Kärpistä. Mainion kevään pelannut 24-vuotias Huttula pelasi tällä kaudella 50 ottelua tehoin 2+6. Sopimus SaiPaan on kaksivuotinen.

Peltomäki, 23, pelasi päättyneellä kaudella Ässissä, mutta siirtyi kesken kauden Ilvekseen. Blues-kasvatti merkkautti 45 ottelussa kuusi syöttöpistettä. Peltomäen sopimus on 2+1-vuotinen.

Viitasalo, 22, siirtyy SaiPaan Jokerien organisaatiosta. Pääosa kaudesta kului lainalla Mestiksessä Kiekko-Vantaassa, jossa hän takoi 25 ottelussa tehot 3+12. KHL-vauhtia Viitasalo pääsi kokeilemaan kolmen ottelun verran. SaiPa-sopimus on 2+1-vuotinen.

Tšekkitykki Lakatoš sputnikeihin

Hyökkääjiä SaiPa julkisti yhteensä kahdeksan. Heistä meritoitunein on tšekkiläinen Dominik Lakatoš, 24, joka siirtyy SaiPaan Tšekin pääsarjan Vitkovicestä. Maajoukkueessa tällä kaudella debytoinut laitahyökkääjä takoi seurajoukkueessaan 48 ottelussa pisteet 23+19. 42 tehopisteellään hän oli joukkueensa paras pistemies. Lakatošin sopimus SaiPaan on vuoden mittainen.

Toinen SaiPaan liittyvä tšekkihyökkääjä on Hermeksestä siirtyvä Zdeněk Sedlák, 21. Kokkolalaisten kärkihyökkääjiin kuulunut Sedlák johti joukkueensa aina finaaleihin saakka ja voitti Mestiksen pudotuspelien pistepörssin. Sopimus on 2+1-vuotinen.

SaiPa-siirron myötä Sedlákista tulee kolmas ei-suomalainen toisen polven Liiga-kiekkoilija. Sedlákin isä, Zdeněk Sedlák vanhempi pelasi Bluesissa ja JYPissä kaudella 2000-01.

Kolmas ulkomaalaishankinta on slovakialainen Oliver Okuliar. Hän siirtyy SaiPaan kaksivuotisella sopimuksella kotimaansa pääsarjasta HK Dukla Trencinistä. Slovakian juniorimaajoukkueet kolunnut hyökkääjä pelasi kaksi edelliskautta Kanadan juniorisarjoissa.

Kotimaisia hyökkääjähankintoja SaiPa teki yhteensä viisi. Sputnikeihin siirtyvät Ville Heikkinen Ruotsin Visbystä, viime kaudella SaiPassa jo pistäytynyt Mikko Juusola IPK:sta, Valtteri Lipiäinen JoKP:sta, Okko Kangasniemi TuTosta sekä Tino Metsävainio Kärpistä.

Heikkisen sopimus on yksivuotinen ja sisältää koeajan. Juusolan ja Metsävainion sopimukset ovat 1+1-vuotiset, Kangasniemen puolestaan kaksivuotinen ja Lipiäisen 2+1-vuotinen.

SaiPan ryhmä on määrällisesti varsin laaja, mutta ei vielä täysin valmis, valotti toimitusjohtaja Jussi Markkanen lähetyksessä.

− Totta kai meiltä puuttuu tästä vielä palasia, mutta samalla meidän on mentävä taloudellisten reunaehtojen mukaan. Toivottavasti näemme tämän kuun lopussa, pystymmekö vahvistamaan joukkuetta. Puolustuspäähän haluaisimme yhden pelaajan lisää, Markkanen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle